hits

I min egen boble.

 • 01.08.2016 - kl.00:23

Den siste halvannen uke har jeg levd mer eller mindre i min egen boble. Jeg har hatt masse besøk som ville hilse på babyen, vi har selv vært på farten i både bursdager og på shopping, så det sosiale har det ikke stått på, men når kvelden kommer, storebror er lagt og jeg har tid for meg selv og blogging, så har det allikevel ikke vært prioritert. Dessverre... Men amming og babykos med lillebror sovende på brystkassen min har vært mer av interesse. Han er så liten og vakker og jeg vil nyte hvert øyeblikk. Tiden går så alt for fort og man glemmer hvor små barna sine har vært, og denne gangen vil jeg virkelig nyte det. Bloggingen tas innimellom kosestunder, og jeg lover å komme sterkere tilbake, for jeg har masse bloggideer og utkast som venter. Og ja- det meste er babysnakk. Har visst blitt en mammablogger!

Tenk- han der har jeg vært med på å lage! #forelska

 

Min egen Bitmoji @snapchat

 • 30.07.2016 - kl.23:24

 

Snapchat tillater nå bruk av egne emojis, så selvsagt lagde jeg min egen. Morsomt å personliggjøre Snapchat enda mer. Syntes du den ligner på meg?

Legg meg til på Snapchat for å se mer: carinachanel

 

 • Kommentarer: 3
 • 30.07.2016 kl.23:24 | Kategori:Blogg

I sin fars fotspor?

 • 29.07.2016 - kl.23:55

Stusset litt over synet som møtte meg da jeg kom ut på terassen i dag...

"Hva gjør du gutten min?"

"Jeg skrur bil. Som pappa"... og det burde jeg vel skjønt. Men med bilen helt oppi ansiktet da..!?

Like etterpå-

"Mamma, sender du meg noe verktøy? Takk!"

 

Jeg kunne ikke annet enn å flire. Søt! Og kreativ. Det skal han ha. Han leker ofte leker ut i fra aktuelle hendelser han selv har sett eller opplevd. Kan være det blir en mekaniker av denne gutten en dag. Akkurat slik som sin far.

Den første mammafeilen!

 • 29.07.2016 - kl.15:37

Multitasking er bare et stikkord for hvordan livet som tobarnsmor er. Ikke bare har jeg to barn å passe på, leke med, kose og vie oppmerksomhet til, men klær skal vaskes, mat skal lages, gulvet støvsuges, bikkjene luftes... Og da er det fort gjort å glemme det man egentlig drev med først. Som å koke smokker og brystskjold..!

Jeg satte på kjelen og skrudde plata på fullt for et raskt oppkok. Jeg skulle bare sjekke hva eldstemann drev med før jeg skulle raskt tilbake til kjelen for å kontrollere oppkoket. Det endte med at jeg satte meg ned i sofaen med guttungen og der ble jeg til vi plutselig fikk besøk. Så gikk jeg ut for å snakke med de, da gubben kommer ut med kjelen og et spørsmål til meg om jeg kokte smokker... Ehh, svaret var vel logisk. Ja, jeg gjorde det. Men ikke nå mer. Nå var de ganske "døde", og ikke nok med det, kjelen også, samt at det var røyk inni hele huset..! Så VÆR OBS- aldri gå fra en kokende kjele. Selv ikke i ammetåke eller lignende. Sett alltid på en timer eller kok kun når du vet du har tid til å stå å følge med. Jeg har lært!

Følg mine oppturer og nedturer i hverdagen. Legg meg til på Snapchat: carinachanel

Everyday Beauty- Test det gratis!

 • 28.07.2016 - kl.23:13

(Inneholder linker til min nettside)

Tenk om det kunne være så enkelt, at alle produktene du bruker på badet til daglig kunne samles på et sted oversiktlig og ryddig. Det kan det! I den søte Forever Beautybagen. Forever har nemlig samlet alle de daglige favorittproduktene i en bag. Enkel å handle. Enkel å bruke. Enkel å pakke bort og det tar liten plass på badet.

Jeg elsker denne bagen! Og jeg bruker alle produktene mer eller mindre daglig- såpen som både sminkefjerner og dusjsåpe, fuktighetskremen på både kropp og ansikt, leppomaden med solfaktor er alltid med i veske. og First aloe vera sprayen sprayer jeg lett på både hud og hår for ekstra fukt, spesielt nå om sommeren. Jeg bruker også Sonya serumet daglig, for jeg føler den gjør at sminken min sitter bedre. Scrub bruker jeg på både kropp og ansikt et par ganger i uken når jeg dusjer. Ansiktsmasken bruker jeg da en av de andre dagene hvor jeg ikke skrubber. Og den kan jeg sitte med lenge mens jeg blogger eller ser tv for eksempel. Alle produktene er enkle å anvende og krever lite tid på badet. Smart for en tobarnsmor i en ellers så travel hverdag.

 

Nå kan DU teste Everyday Beauty settet GRATIS i en uke! Alt du trenger å gjøre er å ta deg tid til å teste produktene skikkelig og gi meg en tilbakemelding på hvilke produkter du likte og hva du likte med de. Alle som tester får en Sunlips som takk for hjelpen.

(Du må bo i Akershusområdet for å teste denne bagen på grunn av leveransemuligheter).

Send meg en mail med din adresse om du ønsker å teste produktene, eller legg igjen din e-postadresse i kommentarfeltet nedenfor så tar jeg kontakt med deg.

 • Kommentarer: 3
 • 28.07.2016 kl.23:13 | Kategori:Skjønnhet

Jeg er tobarnsmor!

 • 27.07.2016 - kl.23:46

Nå ligger jeg i senga klar for å samsove med minsten. Jeg kan ligge i flere timer å bare beundre den vakre skapningen. Det lille, og så perfekte, mennesket som jeg har vært med å skape. Og ikke nok med det, jeg har vært med å skape to sånne!

Lillebror er så innmari lik storebroren slik han var som baby. Det hele føles som déjà vu. Jeg kan like gjerne spole 4 år tilbake, så ville det sett helt likt ut som nå. Vi bare koser oss, sover og spiser. Han er så snill, og jeg skulle ikke tro det var mulig å være så heldig, å få to så snille gutter etter hverandre. Har liksom hørt at man ofte får rake motsetninger...

Storebror har vært litt skeptisk til å kose på Lillebror, da han mener han er så liten. I dag la jeg han derimot bare i fanget hans mens han så på tv, og han ble overrasket. Det var nesten skrekkblandet fryd jeg kunne se i øynene hans- kjempestolt, men litt skeptisk og redd for å "ødelegge" noe.

Jeg syntes Storebror er kjempeflink og han tar rollen glatt, men trår rolig inn i den steg for steg. Det er tross alt en stor rolle å ta på seg og som krever mye ansvar. Det er ikke rart man er stolt over på et slikt ansvar, men at man også ønsker å være sikker i sin rolle og bli kjent med det nye mennesket før man går all in. Jeg tror dette blir kjempebra etterhvert og jeg er sikker på at de vil finne mye glede i hverandre.

 

Nå ser jeg bort på han igjen. Lillebror, som ligger å sover ved siden av meg. Den lille kroppen i den store senga. Jeg nusser han. Og nusser han igjen. Og igjen. For sikkert million'te gang på en uke. Jeg har advart han om nusser. At han er et elsket barn og må belage seg på å få mange av de i årene fremover. Og det beste er at jeg ikke bare har en, men to vakre gutter å susse på. Jeg er en stolt tobarnsmor. Og en veldig lykkelig en.

Lillebror 1 uke.

 • 26.07.2016 - kl.22:49

Tirsdag 19.07

I dag startet morgenen med "menssmerter". Jeg sto opp, spiste frokost, pakket ferdig sykehusbagen og googlet "hvor lenge mellom rier før man drar på sykehuset".

Kl 14.00 snakket jeg med fødeavdelingen på Ahus og fikk derifra beskjed om å komme meg innover. Vi var på Ahus ca kl 15.00 og kl 17.05 meldte lillebror sin ankomst.

(Et eget innlegg om fødselen kommer senere. Stay tuned).

Onsdag 20.07

I natt sov jeg og babyen alene på Ahus, på dobbeltrom med en annen dame, da barselhotellet var fullt og samboeren min derfor måtte reise hjem. Han kom tilbake i dag og hadde med Mini som fikk hilse på lillebror for første gang. Han var så stolt! Svigerforeldrene mine kom også på sykehus og babybesøk i dag. De tok med seg eldstemann hjem for å passe han i noen dager og jeg og samboeren blir en natt til på Ahus med babyen.

En bekjent av meg fødte i naborommet i natt. Så moro! Vi har tullet om å møtes på Ahus for å føde sammen, siden vi hadde så tett termin, og det skjedde nesten. Det skiller bare 12 timer i mellom.

Torsdag 21.07

I dag våknet jeg med vond rygg. To netter i sykehusseng er nok for meg. I dag ville jeg hjem! Formen føles fin og jeg er sikker på min rolle som mor. Dette har jeg gjort før og den nye babyen er overraskende lik forrigemann, så dette skal jeg lett klare alene hjemme.

Vi dro hjem i dag, og gud så deilig det er. En dag med bikkje og barnefri, til å slappe av i sofaen, se tv med flere kanaler å velge mellom, dusje på eget bad, spise hjemmelaget mat, kose, amme og bli kjent med babyen og ikke minst sove i egen seng.

Fredag 22.07

I dag pakket vi babytingene og reiste til pappa. Vi skal bo her en uke, på ferie, da han har basseng og det er morsommere for eldstemann å feriere der. Og siden lillebror er så snill er det bare koselig å sove borte.

På veien til pappa dro vi innom sykehuset for å ta Føllingprøve på babyen. Vi fikk ikke gjort det den siste dagen vår på Ahus da det må ha gått 48 timer etter fødsel før man kan ta den. Han gråt stakkars, da de måtte stikke han to ganger i foten for å få nok blod til prøven. Da var det godt med smokken som trøst etterpå i bilen videre.

Lørdag 23.07

I dag har vi bare kost oss ved bassenget ute på terassen. Storebror har badet med faren sin. Og jeg har sittet i skyggen sammen med lillebror. I den varmen som er nå om dagen kjenner jeg misunnelse på de som kan bade. I noen uker fremover må jeg nøye meg med å bare dyppe føttene...

Søndag 24.07

Helgekos. Vi nyter et par late dager. Det er sol og overskyet om hverandre, men det er varmt og det går i mye bading og familiekos. Storebror viser mer og mer interesse for lillebror og jeg stortrives i rollen som tobarnsmor. Jeg elsker babykosen, men også å se hvor mye Mini har vokst bare de siste dagene, og stolt gått inn i rollen som storebror. "Vi har fått baby" sier han til folk.

Vi leser sammen. Vi ser tv sammen. Vi leker sammen og når storebror bader i bassenget skal han stolt vise frem alle hoppetriksene sine til lillebror. Det blir spennende å se de leke mer aktivt sammen i fremtiden. Kan virkelig se for meg to aktive krabater leke både høyt og lavt og med masse maur i rumpa..!

Mandag 25.07

I dag dro jeg hjemom for å hente den nye Stokkevognen vår, så vi kan trille litt turer denne uken nede hos pappa. Vet at storebror ønsker å sykle seg en tur til kiosken for å kjøpe is, og det skal vi klare få til snart. Jeg også drømmer om en soft is, etter flere måneder i soft is karantene pga graviditeten. Soft isen på Nessetkiosken er den beste!

Jeg har også vært i butikken med lillebror i dag. Vi måtte ha nye klær til han. Han er så liten! Jeg har spart på mye av klærne fra forrigemann, men ikke mye i str 50. I gaver nå har vi stort sett fått klær i str 56 og større, men han drukner jo i alt. I helgen har det vært lummert og babisen har mer eller mindre fått kose seg i bare bleia med dyne over seg, men jeg har nå kjøpt masse søtt i str 50 så vi ihvertfall har noe å kle på han når vi skal ut av huset de første ukene.

Tirsdag 26.07

Hurra for vår fine babygutt som er 1 uke gammel i dag!

I dag har vi vært på photoshoot og tatt nyfødtbilder. Jeg venter nå spent på resultatet. Vi tok masse bilder i ulike settinger, så noe må jo bli bra. Gleder meg til å henge et bilde opp på veggen ved siden av storebror sitt som vi tok for 4 år siden.

Etter photoshooten i dag dro vi i lekebutikken for å kjøpe gave til storebror. Bare fordi jeg er så stolt av han. Han er så fin i rollen som storebror, er ikke sjalu, bare stolt og kjempeflink til å hjelpe meg å se etter lillebror mens jeg er på do og lignende, gi han smokken når han gråter og han koser han på tærne mens jeg ammer, fordi "lillebror har de søteste tærne" som han sier.

I dag har jeg også sendt inn lillebrors navn til folkeregisteret slik at han får en fødselsattest tilsendt etterhvert. La oss avsløre hemmeligheten- lillebror skal hete Theo ♥ Og han kler det. Det klinger bra. Jeg syntes det matcher storebrors navn, Philip, og jeg liker det faktum av at han også har fått være med å velge det ut.

 

70% på barneklær!

 • 25.07.2016 - kl.23:04

20-70% på ALLE klær og sko

 

Nå senker LekMer prisen på alle barneklær og barnesko med minst 20%. Pass på, gjør som meg, gjør gode kupp og fyll på barnas garderober med masser av herlige klær for all slags vær. Velg og vrak blant tusenvis av produkter. Man får så mye for pengene. Jeg elsker salg. Gjør ikke du?

MEN fort deg- Tilbudet gjelder t.o.m 26/7 kl. 09.00.

 

My favs for cool boys!

 

(Inneholder annonselinker)  Converse, Canvassko, All Star, Høyt skaft, Svart / Converse, Star Player, Kids Suede V Ox / Converse, Body, lue og booties, Converse Blue / Converse, Jakke, Flame Orange / Reima, Babyvotter, Lepus / Levi's, Jeansjakke, Baby, Cliffy, Indigo / Reima, Beanie, Baby, Leo / Reima, Beanie, Baby, Nokoset / Lindberg, Lue, Michigan / Reima, Dress, Toivomus, Ull, Grå / Reima, Dress, Toivomus, Ull / Reima, Beanie, Baby, Nokoset / Reima, Dress, Fangan / Name it, Overtrekksbukser, Softshell, Alfa Mini, Black / Mini Mize, Babylue, 3-pack, Frost, Nine iron
 • Kommentarer: 1
 • 25.07.2016 kl.23:04 | Kategori:Mote

Mammafavoritter til sliten kropp.

 • 24.07.2016 - kl.16:00

(Inneholder linker til egen nettside)

Det tar på å være nybakt mor. De første dagene etter fødsel skalv jeg i kroppen på grunn av adrenalinrester og svimmelhet på grunn av noe jernmangel etter blodtap. Det er fire år siden sist jeg ammet og i startfasen blir det en del prøving og feiling, rare løft, samt en del raske løsninger som gir ugunstige ammestillinger, og spesielt når man er trøtt midt på natta, og jeg merker slikt tar på kroppen og har gitt meg stiv nakke og ømme muskler. Det føles godt å unne seg egenpleie med gode produkter, Propolis creme og Heat lotion fra Forever Living, da. Spenningene i nakken gir meg også lett hodepine så jeg bruker også Heat lotion i tinningene noe som fungerer godt for meg istedenfor å ta smertestillende piller.

[mammafavoritter]

Egenpleie for en sliten mammakropp = Propolis creme for tørr hud og Heat lotion for såre muskler etter å ha sittet i merkelige ammestillinger og sovet på hard sykehusseng. Til uken skal jeg supplere med en real knekk hos kiropraktoren, og kanskje unner jeg meg også litt deilig pedikyr. Bare fordi jeg fortjener det!

Fast food bra.

 • 23.07.2016 - kl.20:08

/sponsede produkter fra Ammebutikken/

Fast food boobs are happy boobs!

Når babyen skriker etter pupp og ammingen skal raskt i gang er det smart med enkle løsninger. Topper med snarvei til bhen og ammebher med enkel hemping og plass til ammeinnlegg er et must have for alle som ammer.

Boob fast food bra / Anita miss cotton amme- bh

Med førstemann slet jeg med ammingen. Han fikk ikke ordentlig tak, mestret ikke sugeteknikken ordentlig og svelget en del luft. Jeg har krysset fingrene i 9 måneder nå for at lillebroren skulle mestre det hele bedre.

Med førstemann fikk jeg kun ammet i 6 uker og måtte tidlig ty til tillegg ved siden av brystmelk da han ikke ble mett. Jeg testet ut brystskjold ved amming, pumpet meg og foret med flaske, men etter utallige forsøk og ulike ammemetoder kjente jeg meg stresset og melkeproduksjonen stoppet mer og mer opp. Etter denne erfaringen tok jeg tidlig i dette svangerskapet kontakt med Ammehjelpen for råd. Jeg leste meg opp på deres tips på nettet og jeg fikk også sponset en del fine ammeprodukter av Ammebutikken deres.

Alt overskudd fra Ammebutikken går til drift av Ammehjelpen. De tar også imot pengegaver, i små og store summer, for å videre kunne drifte Ammehjelpen og gi gratis råd og hjelp til de som trenger det. Få gratis ammeråd på www.ammehjelpen.no

Heldigvis har lillebror en helt annet forståelse for ammeteknikken og suger som en helt! Jeg er så stolt og fornøyd. Vi er et godt team og jeg kjenner melkeproduksjonen tar seg opp. Jeg håper absolutt at jeg får til å amme videre i flere måneder denne gangen.

 

Baby on Snapchat.

 • 23.07.2016 - kl.00:08

Snapchat lately:

Den siste uken har det vært lite blogging, da det skal sies at mitt fokus har vært heeelt andre steder!

Jepp, vi har nemlig fått oss en baby! Og sånt tar fort bort fokuset fra alt annet man vanligvis driver med...

Men selvsagt må en stolt mor skryte av det nye vidunderet sitt og Snapchat har vært et enkelt sosialt medie å benytte seg av den siste uken. Mobilen er alltid med, også på sykehuset. Jeg har nådd ut til mange og fått skrytt av den nye babyen, Lillebror.

Nå er vi hjemme fra sykehuset og hverdagen går sin gang med hunder, hus og storebror som også krever oppmerksomhet. Vi har en spennende tid foran oss og jeg gleder meg. Nå har Mini/ Storebror ferie en uke til og gubben en uke pappapermisjon, så nå skal vi bare kose oss ute i finværet og nyte sommeren.

 

Vil du henge med på fortsettelsen? Legg meg til på Snapchat: carinachanel

 

Hjem kjære hjem.

 • 21.07.2016 - kl.22:09

Sykehus er vel og bra og barselhotellet på Ahus er kjempeflinke med oppfølging og opplæring for de som ønsker det. Med tanke på at jeg er andregangsfødende er det mye jeg var med på sist gang som jeg ikke ønsket eller følte behov for å delta på denne gangen. Formen min er mye bedre etter denne fødselen enn ved sist fødsel og jeg følte meg raskt klar for å dra hjem. To nettet i sykehusseng var nok for min rygg og savnet etter egen dusj, sofa og seng ble stort. I dag dro vi hjem. Vi er nå klare for å starte hverdagen her. Og det tror jeg ikke blir noen utfordring, da denne karen er helt perfekt. Spiser og sover, og i mellom er det bare kos. Verdens snilleste!

Hjem kjære hjem

 

En ny verdensborger.

 • 20.07.2016 - kl.14:44

1 dag etter termin. I går, 19.07, kom det en ny verdensborger til. En liten prins kom i rekordfart, uten epidural. Vi var på sykehuset kl 15.00, og han kom kl 17.05. 50 cm lang og 3,130 g. Helt perfekt!

Han er så lik sin storebror, og kjempesnill. Hittil har vi bare sovet og spist, og vi skal kose oss på Ahus en dag til.

 

// #baby #mamma

Want it all! - babyboyroom-

 • 18.07.2016 - kl.23:11
Den siste timen av termindag telles ned på minutter og jeg bruker ventetiden min på babyrominspirasjon og lager meg wishlist etter wishlist etter wishlist! Jeg fyller opp handlekurvene i ulike nettbutikker, men kjøper ingenting. Jeg bare ønsker meg. Jeg ønsker meg ALT! Jeg er så klar for at Lillebror skal komme ut snart og jeg drømmer om å innrede fine gutterom til både han og storebror etterhvert.
(Inneholder annonselinker)
Taklampe A Bunch / Kleshengere Stjerne 3-pk / Bilde Star Blå / Kommode 5 skuffer / Star Vegghylle Hvit / Sprinkelseng Royal / Lenestol / Oppbevaringsboks Star Grå / Akrylteppe Grå Elefant / Turbo Pappbokser Runde 3-pk Blå / Akrylteppe Rød Elefant / Philips MyKidsRoom, Taklampe, Yumbo
 
 
Med dette ønsker jeg dere alle en god natt. Må snart legge meg. Det kan jo faktisk skje en fødsel her i natt. Krysser fingre og tær for å våkne i natt med rier. Gruer meg skikkelig til selve fødselen, men er også lei av å gå med stor mage, smerter og være trøtt hele tiden. Jeg prøver innstille meg på at det tar maks et par døgn før jeg er tilbake til normalstilling etter en fødsel, og smerter og annet ubehag er nok allerede fortrengt da til fordel for søskenkjærligheten mellom lille og storebror, samt egen glede over å være tobarnsmor ♥ Wish me luck!
 
 • Kommentarer: 3
 • 18.07.2016 kl.23:11 | Kategori:Interiør

Å jobbe som selvstendig.

 • 18.07.2016 - kl.16:40

Hva jobber du med? Har du satt deg noen hårete mål her i livet, men de rundt deg tror du er sprø? Har du bestemt deg for å lykkes, men føler du møter for mange nei og for mye motgang på din vei? Det har jeg. Folk har ledd av meg. Noen ganger ler jeg litt av meg selv også, fordi det er jo helt sinnsyke mål jeg setter meg noen ganger, men jeg har sterk nok vilje til å le meg gjennom redselen for å feile, på veien mot å lykkes! Og når andre ler av meg, ler jeg av dem, for de ser tydeligvis ikke den gevinsten jeg ser, som jeg vil bli sittende med til slutt etter målet er nådd.

 

Mens andre jobber for en sjef hver dag, vil jeg være min egen sjef og bestemme over egen tid. Jeg vil tjene penger på lik linje som dem, men kanskje også mer. Jeg kan nemlig jobbe når og hvor jeg selv vil og ønsker, i alle land og til alle døgnets tider. Folk vil alltid være skeptiske og noen vil le; slik er det som regel i alle bransjer der en starter opp for seg selv. Mitt aller beste tips er å jobbe jevnt og trutt istedet for skippertak. Touch your business every day eller sett opp faste dager/timer til businessen. Det er lov å skyve på målene, men har du ikke noe du strekker deg etter vil det som regel ta lenger tid å komme dit du innerst inne ønsker. Jeg mener, jeg har termin i dag og skulle egentlig bare sitte å vente på at riene skulle sette i gang og at Lillebror skulle melde sin ankomst. Istedet fikk jeg en forespørsel fra ei på Instagramkontoen min. Hun vil gjerne vite mer om Forever. Jeg heiv meg rundt og sendte henne den informasjonen hun ønsket, og etter 5 minutter hadde jeg en ny forhandler i teamet. Hurra! Og siden hun også går hjemme i mammapermisjon ser jeg nå frem til nytt bekjentskap og mange hyggelige jobbtreff i året som kommer.

 

Ha en flott dag videre alle sammen, og ikke la noen få deg til å føle at du sikter for høyt. Ditt liv, din business, ditt valg ♥
 

Graviditeten uke for uke (uke 41)

 • 17.07.2016 - kl.14:45

Det er søndag. Appen min sier meg at jeg er gravid i uke 41 (40+1) og at det kun er 1 dag igjen til termin. Det har begynt å regne ute. Sommernorge i et nøtteskall! Hva skal man finne på for å få dagen til å gå? Det er kaldt å leke ute og jeg skal ihvertfall ikke bade i bassenget nå. Ventetiden går meg på nervene. Skal jeg bare ligge hjemme i dag og håpe på rier? Tror ikke det. Ihvertfall ikke med en rastløs 4 åring i huset. I ettermiddag tenker jeg vi drar på kino, så får vi begge tankene på noe annet, også får riene starte når de starter. I natt hadde jo passet fint, så kommer babyen kanskje til termin. Det hadde også vært ekstra moro da det nemlig er en til i familien som har bursdag i morgen.

 

Jeg begynner bli lei gravidoppdateringene uke for uke. Ikke fordi det er kjedelig å skrive, men heller fordi jeg ønsker å oppgradere innleggstittelen til "babyen uke for uke". Jeg vil så gjerne vite hvem han er nå. Jeg føler meg utålmodig og vil bli bedre kjent med den lille rakkeren. Mini også. Han spør etter Lillebror hver dag. Nå må ha komme!

Babyen ligger med hodet ned, kroppen på en side og armer og ben sparker vilt på andre siden. Han har ligget slik lenge, og alt ligger til rette for at han kan komme når som helst. Jordmor sa at hodet satt godt nå, og at han ikke rørte mye på seg. Magen min er stram som en tromme, og jeg kjenner babyen langt nede i bekkenet når jeg går. 

Jeg har gått opp ca 14 kg. Veide meg hos jordmor forrige uke. Mye er baby og kroppslige væsker, og de resterende kiloene skal jeg nok klare å gå ned etterhvert. Jeg har en del vondt mellom skulderbladene, og har blitt svakere i ryggen pga mye ekstravekt foran. Jeg er ganske fronttung med både stor mage og store bryster. Har ellers en del bekkensmerter, og jeg merker magen har sunket noe. Det føles ganske ubehagelig når jeg går. Jeg har egentlig hatt de samme plagene ganske lenge nå, de bare kommer og går i varierende smertegrad. Nå føler jeg meg ganske klar for å bare bli ferdig. Jeg er lei av å vagge rundt, og savner min normale kropp.
Bildecollage lagd med Picmonkey photo editorprogram // Foto: Oliviasfotostudio

 

Det er vondt å gå med bh, men også vondt å gå uten bh! Det er vondt å ligge på siden, og reise seg opp fra sofaen da ryggen ofte låser seg om jeg har sittet/ ligget lenge i samme stilling. Jeg er klar for at babyen skal komme ut, slik at kroppen min kan finne sin vei tilbake til normalen og fungere mer optimalt igjen. Alt blir mye lettere med noen kilo mindre. 

Jeg sover usammenhengende og våkner innimellom på natten fordi jeg må på do. Sover nok også litt for få timer hver natt. Har den siste tiden ikke fått sovnet før nærmere midnatt. Men i går var et unntak og jeg la meg faktisk kl 21.00 og sov til 08.00 i dag. Allikevel er kroppen helt skutt og jeg føler meg kjempesliten. Begynner bli redd for å ikke ha nok energi under fødselen, men håper at adrenalinet vil kicke inn når det virkelig gjelder.

Jeg var på siste kontroll hos jordmor tidligere denne uken, og siden termin er i morgen har jeg ikke flere kontroller oppsatt. Det jeg må gjøre selv, dersom babyen ikke kommer til termin, er å ringe Ahus på tirsdagen og be om en overtidskontroll. Den får jeg da allikvel ikke oppsatt før uken etter, etter ca 7 dager, og jeg håper for guds skyld at babyen har kommet før da! Orker ikke gå igjennom en så lang overtidsperiode som sist, hvor jeg ble satt i gang og Mini kom 10 dager på overtid.

Babyens størrelse er nå ca 51-53 cm nå og med en vekt på over 3,56 kg. Barnet er fullt utviklet og nesten alt fosterfettet er nå borte. Nå er absolutt alt klart for at det lille mennesket skal møte verden utenfor mors mage. Han skal være tøff nok til ferden ut og han skal være nysgjerrrig nok til å ville hilse på oss snart ♥

Jeg og Mini har ferie i hele juli, og fom neste uke har også gubben ferie. Nå sitter vi altså alle sammen bare å venter. Jeg er klar for å bli ferdig. Mini er veldig klar for å hilse på Lillebror. Og gubben vet nok ikke helt hva han går til enda..! Hehe. Jeg føler meg ganske klar for å føde nå, da det begynner bli tungt å gå med en slik aktiv akrobat i magen. Samtidig er det litt skummelt å tenke på selve fødselen, men det er (dessverre) for sent å snu nå. Ut må han. Og gjerne i dag!

 

#mammablogg #gravid

Foreldre og barn.

 • 17.07.2016 - kl.13:21

(Inneholder affilatelenke)

I bladet Foreldre & Barn finner du aktuelt, nyttig og engasjerende stoff om alle sider ved det å være småbarnsforelder. Bladet henvender seg til alle foreldre med barn i alderen 0-6 år. Jeg abbonerte på bladet de første leveårene til Mini, og nå tenker jeg abonnere igjen. Bladet tar for seg masse reelt både for foreldre og barn, anbefalninger av utstyr og klær, matlagingstips samt historier og tips rundt oppdragelse, lek og underholdning.

Dette året i mammapermisjon skal nytes med late morninger med kaffe og god frokost og jeg skal nyte godt lesestoff på sofaen mens babyen sover, og termin er allerede i morgen! Snart begynner jeg på´n igjen, men denne gangen som to barnsmor. Hjelp! Det er jo helt nytt for meg, og dette kan jeg ingenting om. Tar til meg alle tips og triks som finnes nå, og satser også på å finne mange gode råd i Foreldre og barn.


Foreldre & Barn abonnement 6 utg + velkomstgave kun kr 269,- (+porto)

 

Ingen ekstra kostnader tilkommer. Tilbudet gjelder kun i Norge. Abonnementet løper til oppsigelse foreligger. Eventuell velkomstgave blir sendt når betaling er mottatt.

Sånn går nå sommerdagene...

 • 15.07.2016 - kl.21:58

Ja, så lenge sola skinner så bader vi! Jeg går inn i tredje helgen med mammapermisjon nå, uten baby. Nå må han komme snart! Jeg gjør alt for å underholde Mini med diverse aktiviteter hjemme nå, da det er begrenset hvor langt vi får dratt hjemmefra, på grunn av mulighet for fødselsstart. Vi krysser derfor fingrene for sol hele denne helgen slik at Mini blir underholdt mens jeg sitter å gjør meg fødeklar. 3 dager til termin!

I dag har vi ihvertfall kosa oss masse ute på terassen, og Mini har badet mer eller mindre hele dagen, kun med korte opphold for å varme seg og spise litt. Satser på en like stor suksessdag i morgen!

 • Kommentarer: 1
 • 15.07.2016 kl.21:58 | Kategori:Blogg

Morningbliss med bff.

 • 15.07.2016 - kl.10:29

I dag startet vi dagen med jordmorbesøk. Vi fikk høre hjerteslagene til Lillebror og alt sto bra til. Siden solen skinte da vi kom ut fra helsestasjonen valgte vi å ta oss en tur på lekeplassen. Her ble det også spontant bading i fontenen. Mini skulle egentlig bare vasse... Men fristelsen ble for stor for en liten kar, så her føyk klærne av og han tok seg et morgenbad i bare trusa.

 • Kommentarer: 2
 • 15.07.2016 kl.10:29 | Kategori:Blogg

La oss hoppe fødselen i gang, eller..?

 • 14.07.2016 - kl.22:33

I går tok jeg støvsugeren fatt og gikk løs på huset. Her skulle det vaskes og svettes og babyen skulle få få fart på nedgangen. Dessverre til ingen nytte, for ingen fødsel startet i natt.

I dag tok jeg sats og hoppet på trampolina med guttungen. Alle husmortips om å sette i gang fødselen testes nå ut, og nye tips tas også imot med takk! Så får vi nå se i natt om all vasking og hopping hadde noe for seg.

Jeg krysser fingrene og håper på en fødsel i natt, men jeg fikk vite av en venninne at det beste for babyen visst nok var at mor holder seg i ro. Jo roligere man er, jo raskere starter fødselen mener hun, og det er vist derfor de fleste fødsler starter på natten, fordi man da er rolig. Ja, ikke vet jeg, men jeg har i hvertfall forsøkt å hoppe ungen nedover i riktig retning i dag, så får jeg bare håpe at riene setter i gang snart.

Nå kaller sofaen og tv, så roen kan senke seg og fødselen sette i gang. problemet mitt er bare å se tven..!

Følg meg gjerne videre på Snapchat: carinachanel

#gravid #mammablogg

 

Carina Chanel

Carina Chanel

Kontakt for samarbeid/ spørsmål: cdolsen1985@gmail.com

Følg bloggen

 • Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Annonser