Stress ned mot julen.

 • 05.10.2016 - kl.15:58

Det er frost ute om morgenene nå. Og kaldt. Høsten bare raser forbi føler jeg og jeg er redd at om jeg blunker for lenge så er det brått vinter når jeg åpner øynene igjen.

Tiden frem mot jul går rasende fort. Har du tenkt på julegaver enda? Har du planlagt bakedag? Skal du på julebord med jobben, eller arrangere et selv hjemme? Blir du stressa av alt som skal gjøres fremover? Her kommer noen tips til å hvordan du kan stresse ned:

 

Ta deg en gåtur

Den friske høstluften inspirerer til trening. Er du utrent, bør du ikke legge listen for høyt med en gang. Ta en rask spasertur etter jobben, det kommer til å gjøre en forskjell og er en god begynnelse. Gjør det allerede i dag, mens det er kjølig og lyst ute og den vakre naturen endrer farge.

Lag deg to-do-lister

Skriv ned alle tingene du skal gjøre før jul. Vær realistisk mot deg selv og tiden din. Hva må prioriteres? Sett dette inn i kalenderen din allerede nå, så er du sikker på at det blir gjort. 

Skriv julegaveliste

Hver år bruker jeg lage en liste med navnene til alle jeg skal kjøpe gaver til. Bak navnet skriver jeg hva jeg tenker å gi dem, også huker jeg av når det er kjøpt. Begynner du julegavehandelen allerede nå kan du få fine ting på tilbud og sitte igjen med mere penger til andre hyggelige ting når desember måned først kommer.

Dropp julestresset i år

Handle julegavene på nett. Jeg har en egen nettside hvor jeg tilbyr velværeprodukter i pakkeløsninger, alt etter kundens prisønske og behov. De pakkes pent inn og jeg legger ved en ekstragave. Kan sendes i posten eller leveres på døren. Sjekk ut ForeverCarina.

Gleden ved å reise bort

Det er morsomt å planlegge en helg for vinteren. Når den mørke vinteren setter inn, kan du glede deg over snart å kunne ta en inspirerende helg i en spennende by. Og som skrevet høyere oppe, handler du julegaver allerede nå har du mere lommepenger til spennende reiser nærmere julen ♥

 

- Ha en stressfri førjulstid -

 

Summer wanties for litt ekstra babykos.

 • 09.07.2016 - kl.08:45

(Inneholder annonselinker)

Mammapermisjonen min er i gang, men babyen har ikke kommet enda. Nå bruker jeg ventetiden på å planlegge permisjonen, shoppe inn antrekk, interiør og babyutstyr for å få det maks koselig det året jeg skal gå hjemme. Jeg ønsker å nyte dagene både utendørs og inne, med barselbesøk, kaffekos og babylek, og i dag nettshopper jeg fra Room21.no
Stelton kanne / Eva Solo karaffel / Design letters kopp

Se så koselig! ♥ I denne hengekøyen vil jeg gjerne ligge å amme, kose og nyte late ettermiddager i skyggen.

Sambito hengekøye

Og under denne søte parasollen vil jeg nyte late dager på stranden eller plenen, på myke tepper, sammen med babyen og en god bok.

En sittesekken ville vært pratisk på terassen, for kvalitetstid med både liten og stor. Her kunne jeg ammet babyen eller lest en god bok for Mini som er 4 år. Den kunne stått i skyggen, men jeg kunne også trukket den ut i solen for å tanne kroppen mens babyen sover i vognen.
 

Messina parasoll / Pod sittesekk

Nå er det bare å vente på babyens ankomst, så skal mammapermisjonen nytes maksimalt. Må bare sommeroslen komme for fullt nå, og velge å bli, gjerne helt ute i sensommer så sent som september/ oktober ♥

 

Pakk smart for ferieturen.

 • 13.05.2016 - kl.22:33

Solen skinner og gradestokken koker. Iskrem og bikini kaller. Det er vår og tid tid for helgeturer og vårutflukter. Etterhvert også lengre ferier. Vi tar oss en ferieuke i Mallorca allerede nå i mai. Men hva skal man egentlig ta med seg, og hvordan pakker man smartest mulig?

I skrivende stund har jeg tatt meg en pakkepause. Jeg har stått med huet ned i kofferten de siste timene, brettet klær og prøvd sortere, men måtte nå ta en liten internettpause for å la meg inspirere til smart pakking- og jeg deler tipsene mine med dere.

 

Her er 10 raske pakketips:

1.      Pakk klær og sko som er lette å kombinere i stil og farge.
2.      Rull klærne eller pakk dem i vakuumposer, så tar de mindre plass.
3.      Skal du shoppe på reisen, så pakk tøy du senere kan unnvære og eventuelt legge igjen.
4.      Pakk undertøy for tre dager pluss litt vaskemiddel, så kan du vaske der du er.
5.      Bruk pakkposer i forskjellige farger. Det forenkler når man ikke pakker ut kofferten.
6.      Bruk gjenbrukbare småflasker til skjønnhetsprodukter.
7.      Legg badetøyet i håndbagasjen, så kan du dra på stranden hvis kofferten skulle bli borte.
8.      Ta med en liten sprayflaske til å spraye krøllete plagg med, så slipper du reisestrykejern.
9.      Fordel familiens klær på ulike kofferter i tilfelle en av koffertene ikke skulle komme fram.
10.    Legg badehåndkleet øverst, så unngår du stygge strikkmerker fra spennbåndene.

 

5,4,3,2,1 pakkeregel:

 

 

/I tillegg til de nødvendigste plaggene avbildet, pakk ned truser og sokker i antall dager du skal være bortreist.

Stapp disse ned i sprekker og hulrom i kofferten for å spare plass/

 

GOD TUR!

/kilder til inspirasjon fra Pinterest/

 

Make it happen (sponset video)

 • 05.04.2016 - kl.08:08

/Sponset innlegg/

Vi har alle våre hjertesaker, drømmer og ideer som betyr litt ekstra for oss. Uansett hva som er viktig for deg, om det handler om hverdagsgleder eller opplevelser som skaper minner for livet, vil et kortsiktig lån kunne hjelpe deg å virkeliggjøre det. 

 

De fleste mennesker har et lån på et eller annet- hus eller bil for eksempel, men har du noen gang lånt penger for å investere i deg selv? Gjøre noe gøy bare for deg selv, fordi du ønsker det, vil det og fordi det gjør deg lykkelig? Hva med en packpacker tour med gode venner, cruise med familien, feire bursdagen din i Las Vegas, lage en stor bryllupsfest og invitere alle du kjenner, få med deg alle konsertene på verdens turneen til favorittbandet ditt eller du kan leie et lokale og holde din egen konsert? 

Noen ganger kan det føles som om man sparer og sparer i evigheter, og drømmen svinner sakte hen eller man mister motet fordi man ikke ser fremgangen mot målet. I slike situasjoner kan det være ønskelig å låne noen penger, for å unne seg noe som er viktig for en der og da. Noen ganger dukker muligheter opp som kun er oppnåelige i begrenset tid, og da er det greit å kunne ha ekstra penger på lur.

Jeg vil ikke anbefale noen å ta opp lån, bare fordi man kan det, til hva som helst. Jeg syntes man bør være litt kritiske til hva pengene skal gå til. Fokuser på det som betyr noe. For deg. Penger rett i lommen blir fort brukt opp på unødvendigheter og man kan sitte igjen med en gjeld man ikke husker hvorfor man tok i utgangspunktet, men har du EN drøm. ETT mål- lån gjerne litt for å oppnå akkurat det. For deg.

For meg kunne det nå vært en lang ferietur med familien før babyen kommer. Det kunne vært å bygge på et rom så babyen fikk nytt soverom eller det kunne vært å investere i et lagerparti med produkter til businessen min. Dette er fokuset mitt nå om dagen. Dette er hva som betyr mest for meg akkurat nå.- familien, og at vi skal kunne ha en trygg og fin fremtid sammen.

 

Hva er viktig for DEG? Hva er det beste du vet? Livet består ikke av uker, dager eller hele timer. Det er øyeblikkene som blir igjen. Det er øyeblikkene av lykke og harmoni som huskes. Så gjør det beste du vet, så ofte du kan.

Hva får deg til å smile litt ekstra? Vi har alle noe som gjør vår tilværelse litt bedre. Kanskje er det de små tingene i livet som utgjør størst forskjell?

Hva er det morsomste du vet? Har du noe du ser fram til, som du vil oppleve eller vil gjøre igjen? Hva det enn er, så ikke nøl. Gjør det så ofte du kan. Make it happen.
 

re:member forbrukslån

Jeg vil avslutte med å si at jeg ikke anbefaler noen å basere hele livet sitt på kreditt, for man skal huske på at renter påløper alle lån og det fort kan bli dyrt. Ta kun opp lån om du vet at du har råd til å nedbetale relativt raskt. 

Å gråte gjør deg sterkere.

 • 17.03.2016 - kl.15:35

Jeg er av den typen som ofte gråter. Jeg gråter når jeg slår meg, når noe er trist, men også når jeg blir sint eller provosert kan jeg gå tom for ord og bryte ut i gråt, kun fordi jeg er oppgitt. I de fleste tilfeller er diskusjoner totalt unødvendige og usakelige. I flere tilfeller har jeg følt meg overrumplet og "angrepet" i slike diskusjoner og det er da tårene kommer. Hvorfor skal jeg forsvare meg for en usakelig sak? Det har faktisk hendt da at folk har trampet meg enda lenger ned og kalt meg svak fordi jeg gråter. Sannheten er at jeg rett og slett bare ikke bryr meg... men de tror de vinner saken. Greia er at jeg bare melder meg ut av alt. Jeg orker ikke bruke undøvendig energi på mennesker som uansett har tenkt å trampe meg ned og få meg til å føle meg liten og mindreverd.

Det kan virke som om jeg lar de vinne i sin sak, men jeg føler det ikke slik. Jeg syntes bare synd om disse menneskene som føler så lite empati at de må tråkke å mennesker som allerede er lei seg. Slike mennesker har jeg svært lite til overs for og jeg velger å gå vekk fra situasjonen. Etterpå føler jeg meg faktisk ganske sterk. Og det føles godt å gråte. Jeg får tømt systemet for frustrasjon, også er jeg ferdig med saken etterpå. Jeg tør vedde på at motparten blir sittende igjen å fundere og dvele videre over samtalen vår.

Visste du..?

På en måte kan man si at gråt kan virke avstressende, fordi det hjelper oss til å redusere spenning, og gjør at vi rent fysiologisk kan hente oss lettere inn etter at vi har vært urolige, eller noe har plaget oss.

Det er store individuelle forskjeller i hvor mye vi gråter og hvor mye vi synes gråt er til hjelp.Mennesker som gråter lite kjennetegnes ved at de ikke er særlig bevisst sine emosjoner og i liten grad gir uttrykk for dem. Det er også vist at mennesker med høy selvaktelse gråter oftere enn andre. Det spekuleres i om ikke dette har sammenheng med at de føler seg trygge og ikke ser på gråt som et tegn på svakhet.

Dersom man stadig tar deg sammen så vil man gå med en konstant spenning i kroppen. Man bruker muskler på å holde følelser tilbake, og dette kan sette seg som en spenning i muskulatur og skjelett, og derfor vise seg i form av fysiske plager, men det kan også komme ut som angst og ubehag. Å håndtere følelsene og la seg selv gråte ferdig er ofte den beste måten å gjøre seg ferdig med et problem eller en sorg. Slik blir du klar for å gå videre, og det kan bidra til å gjøre deg lettere til sinns, og kanskje løfte humøret litt. Så kanskje kan det være en god idé å kjenne etter hva man føler, og ikke bare stadig svelge den klumpen som ligger i halsen.

Kanskje hadde en liten gråt gjort deg godt?Fortell meg hvem som er svakest nå!

 

By på deg selv!

 • 16.03.2016 - kl.23:36

Det er når man byr på seg selv at man kommer langt her i livet! Det vil si, at man ikke bør ta seg selv så høytidlig. Folk liker det naturlige, ærlige og litt sprø. Slikt er spennende. A4 er ikke trendy. Det er ensformig. Det blir som alle instagrammerne som kopierer hverandres bilder. Bildene skal være hvite, søte og ha fokus på materalistiske ting nå tror jeg, men hva skjedde med å dele det som faktisk skjer i livet? Hva skjedde med å være seg selv? Copy/ paste er ikke nødvendigvis moro i lengden og likes vil fade...

Det var først når jeg turte være tullete Carina at folk added, delte innlegg og friend'a meg. Snapchat blant annet er mye morsommere nå enn noen gang før. Jeg har mange følgere og når jeg så hvor mange som faktisk hadde hørt meg synge til Justin Bieber i bilen her om dagen ble jeg nesten litt flau- men allikevel var det også veldig gøy å se at det å by på seg selv gir resultater. Jeg tør å drite meg ut, og jeg ler av det etterpå. Ler du med meg? Legg meg gjerne til på Snapchat: carinachanel

Be thankful.

 • 04.03.2016 - kl.08:22

Jeg har begynt å skrive takknemlighetsbok. Det gjør noe med en som person å finne positive sider ved livet og en selv. Med tiden blir man mer bevisst på sine positive opplevelser og man vokser på det og setter mer pris på livet. Helt sant!

Les også: Skaff deg takknemlighetsbok

Etter at jeg snapet mine takknemlige tanker i dag ble jeg våken på en feil og kan nå legge til min takknemlighet for Google som lærte meg at "takknemmelig" egentlig skrives "takknemlig"! Hehe...

Legg meg til på Snapchat: carinachanel

 

Bli handlekraftig!

 • 25.02.2016 - kl.08:00

Jeg har tidligere hatt 1000 unnskyldninger for hvorfor jeg ikke lykkes like bra som andre. Det som er fantastisk, er at dette er noe man kan endre på allerede i dag! Man kan faktisk ta et valg om at man er ferdig med å være handlingslammet, og at man skal bli handlekraftig.

Du trenger ikke å definere deg selv ut fra fortiden din. Du kan bestemme deg for å starte ditt nye liv i dag. Om du vil ha en endring i ditt liv. Om du vil skape deg livet du ønsker deg, så vil jeg utfordre deg til dette:

 1. Sett deg ned med penn og papir. Skriv ned de små tingene som gjør deg lykkelig i hverdagen din. Det trenger ikke å være de store tingene, men de små hverdagsøyeblikkene.
 2. Deretter skriver du ned minst 3 mål du har med livet ditt. Hvordan ønsker du at livet ditt skal være om 1 år, om 5 år og om 10 å?
 3. Deretter kan du forsøke å sette deg inn i hodet til deg selv som 90-åring. Skriv ned alle de tingene du har opplevd i livet ditt, og som du er fornøyd med. Se deg tilbake i livet ditt på hva du har oppnådd og hva du har gjort.
 4. Så skriver du ned 3 ting du skal gjøre akkurat i dag, som vil få deg nærmere målet ditt om 1 år. Hva er det du må gjøre i dag for at du skal nå målet ditt om 1 år? Dette gjør at du henter inn din handlekraft, og at du må ta action for å nå målet ditt. Det siste punktet bør du gjøre hver eneste dag. Det er det første du burde starte dagen din med. 

Kilder: http://rachelwilmann.no & http://www.grysinding.no // 2 powermennesker som coacher og veileder via webinar og nettsider. 

Skaff deg powerfriends!

 • 24.02.2016 - kl.08:00

Alle vi kjenner som har skapt suksess på en eller annen måte i livet sitt har fått hjelp på veien. Det er vanskelig å bli god alene. Hjelpen kan komme fra venner, sjefer, kollegaer, mentorer, naboer, studievenner, Powerfriends. Kall det hva du vil.  Gjerne et nettverk av gode hjelpere.

Powerfriends hjelper meg mye i businessen min og i livet mitt generelt. De har hjulpet meg på veien til suksess. De har heiet på meg når jeg har gjort det bra, men også heiet når jeg har følt meg nede, og fått meg opp på bena igjen. 

Hva er egentlig en powerfriend lurer du kanskje? Det er rett og slett en person som har styrker, talenter eller egenskaper som jeg ikke har eller som jeg mister innimellom. En person som er åpen for at jeg kan få og låne fra deres egenskaper når jeg trenger det. Jeg lærte tidlig at man blir som de rundt seg og at man derfor må omringe seg med folk som man respekterer, bryr seg om, og kan lære noe av. Ja, noen man kan strekke seg etter. Skal man finne de kan man ikke bare sitte hjemme og vente. Man må ut å lete.

 

Min definisjon av suksess er alle delmålene jeg oppnår på veien jeg klatrer mot mitt langsiktige mål, som for øvrig endrer seg over tid. Gjør ikke ditt det også? Målet må stadig endres for at jeg skal ha noe å jobbe meg videre mot. Mye vil ha mer, er det noe som heter, og det er godt å stå opp hver morgen klar for å gi alt- i team med gode Powerfriends!

 

- Surround yourself with people who belive in your dreams. Collaborate with people you can learn from -

Kilder: http://rachelwilmann.no & http://www.grysinding.no // 2 powermennesker som coacher og veileder via webinar og nettsider. 

Skaff deg en takknemlighetsbok.

 • 21.02.2016 - kl.09:25

Innimellom kan hverdagen føles grå, trist og man kan gå dvelende på kjipe tanker. Noen ganger kan man oppleve ufine kommentarer eller komme utfor negative opplevelser og føle nederlag-

Da har jeg et tips til hvordan man kan snu tankegangen og humøret sitt ►

Gå til innkjøp av en liten bok som inneholder blanke ark. Det kan gjerne være bilde av noe du setter pris på, eller liker på coveret. Lim også gjerne inn bilder i boken av mennesker, kjæledyr o.l. som du blir glad av og som gir deg påfyll av energi.


Hver morgen noterer du 3 ting du er takknemlig for. Det kan være alt fra at solen skinner, til rent vann i springen, tak over hodet til elektrisitet. I begynnelsen kan det være vanskelig å komme på ulike ting, men prøv. I løpet av dagen leser du igjennom det du har skrevet ca 10 ganger. Det er også det siste du leser igjennom før du legger deg. Dette gjennomfører du i 2 - 3 uker.

Deretter starter du hver morgen med å notere 5 ting du er takknemlig for. Det kan være alt fra familie og venner til rene klær og en seng å sove i. Gjenta prosessen med å lese igjennom punktene ca 10 ganger om dagen + før leggetid. Dette gjøres i 2 -3 uker til.


Med jevne mellomrom øker du antall punkter du er takknemlig for over flere uker og du vil sakte men sikkert oppdage et FOKUSBYTTE i tankene og holdningene dine. Kanskje blir også hverdagen litt lettere?

Ha gjerne med deg TAKKNEMLIGHETSBOKEN i vesken, la den ligge på nattbordet eller la den ligge fremme på et bord i stua. Slik vil du ubevisst bli påminnet hva du har å være takknemlig for og fokusbyttet vedlikeholdes.

 (Inneholder annonselinker) / GoodstuffOnly / Thoughts / Dreams / Truth / alle notatbøker fra Lagerhaus

 

10 måter å være en god venn på.

 • 16.02.2016 - kl.11:30
Det er ikke så mye som skal til for å være en god venn. Triksene er innstudert fra vi er små, og vi vet også at venner kommer og går gjennom hele livet. Det er likevel et par ting man kan gjøre for å holde på gode venner ekstra lenge, og det er nemlig å være seg selv!
ENKLE TING EN GOD VENN GJØR

1. Ring dem når du har tid til overs. 5 minutter mens du venter på bussen eller mens du lager mat.

2. Husk navn på familiemedlemmer, rotete romkamerater og kjedelig kollegaer. Da vet du alltid hvem de prater om når de forteller om dagen sin.

3. Ta med mat når de er fyllesyke.Ingenting er bedre enn synet av en McDonald's-pose dagen derpå.

4. Gjør en stor greie av små oppnåelser. Forfremmelse, ny kjæreste eller bare en levert skoleoppgave - alt kan feires!

5. Fortell at du savner dem. Spesielt hvis dere ikke engang har tekstet hverandre på noen timer! Og send et postkort.Det er tungt å være uten vennene sine på spesielle turer og ferier. Send dem et håndskrevet postkort eller brev for å vise at du tenker på dem!

6. Send dem sanger du tror de liker. Og som du selv liker, så klart.

7. Fortell når noen andre har sagt noe hyggelig om dem. "Alle synes du var sååå hyggelig på lørdag!"

8. Bli med til avtaler du vet de har gruet seg til. Tannlegetime, legesjekk, blodprøve; vent med dem på svar på graviditetstesten.

9. Gi tilbake det du låner. Husk at vennskap kan avsluttes fordi ting har "på mystisk vis" forsvunnet...

10. Start en ny tradisjon sammen. Scrabble på fredager? Vin hver første mandag i måneden?

Denne artikkelen er hentet og oversatt fra Buzzfeed.

7 lukseriøse favoritter.

 • 10.02.2016 - kl.17:00

Hva er luksus for deg? For meg ville det vært masse penger på bok, en egen yacht og lange ferier i varmere strøk, men hverdagsluksusen kan være vel så fin- eller kanskje til og med enda bedre! Når barnet har lagt seg er det deilig med alenetid på badet for et langt skumbad med frukt, juice og bra lesestoff, med ansiktsmaske på og hårkur i håret. Dette er luksus som jeg føler jeg både kan ta meg tid og råd til, og jeg føler meg så mye bedre etterpå!

Å unne seg luksus i hverdagen kan være så mangt, det kommer jo helt an på hva du liker. Det trenger ikke å være noe spesielt dyrt, en herlig gåtur i vinterlandskapet eller en hyggelig kinokveld kan gi verdifull avkobling i en hektisk hverdag. Nedenfor er noen enkle tips til hverdagsluksus:

(inneholder linker til egen nettbutikk)

Herlig brunch Disk opp med forfriskende smoothies (gjerne med Forever Ultra og fryste bær), ferskpresset juice, amerikanske pannekaker med Forever honning, nystekt brød med godt pålegg. Nyt!

Get-away Ta med din kjære på en romantisk weekend, eller hvorfor ikke reise på en avkoblende tur helt på egen hånd. Nært eller fjernt, det bestemmer du. 

Varmt bad Tenn levende lys, hell litt badesalt i vannet, kanskje noen dråper Forever Essential Oils og finn fram store, myke håndkle. La det velduftende vannet omslutte deg og drøm deg bort.

Hånd- og fotspa Fine hender og føtter kan pigge opp en trist dag. Ta deg god tid og ikke hopp over noen steg; myk opp i varmt vann, fil bort eventuell hard hud, smør inn, vær nøye med neglebåndene (bruk litt olje eller Aloe Lips), fil neglene og legg neglelakk. 

Musikktur  Sett på favorittlisten din, knyt på deg turskoene og begi deg ut på en lang gåtur. Både oppfriskende og en mulighet til å gå gjennom uken for deg selv. Kanskje kommer du på helt nye løsninger på utfordringer som føles håpløse.

Kino Finn fram popcornet og slapp av i mørket med en bra film. Komedie, romantikk eller skrekkfilm- hva liker du best?

Lesestund Steng ute alt annet, kryp ned i favorittstolen med en rykende varm kopp kaffe og la deg forsvinne inn i en annen verden...Finn din zen.

 • 02.02.2016 - kl.22:38

I dag var jeg på yoga igjen. Det var kun for noen år tilbake at yoga hadde motsatt effekt på meg. Jeg ble stresset av yoga, for jeg fikset ikke pusteteknikkene og klarte ikke finne roen slik jeg skulle og burde. Jeg tenkte for mye og var for opptatt av teknikk istedenfor å bare la kroppen føle seg frem og finne rytmen. Jeg var mer vant til hopp og sprett, dans og aerobic. Jeg likte at treningen gikk fort og effektivt. Nå derimot har jeg virkelig fått sansen for yoga. Jeg føler kroppen har behov for slik trening og jeg mestrer pusteteknikkene bedre. Jeg trenger å finne min zen i en ellers så stressende hverdag. Nå teller jeg ned dagene til jeg skal på yoga igjen, fordi jeg nyter egentiden jeg får der, jeg klarer å koble totalt av og bare fokusere på indre ro.Vil du vite hvordan du kan finne din zen?

Remind yourself through peace you gain strength -

Fred er aldri svak, men den gir oss heller mer styrke. 

 

Omgi deg med naturen. Ingenting er mer beroligende enn en tur ute i frisk luft.

Aksepter deg selv. Ikke streb etter å imponere andre, men lev opp til egne forventninger.

Omgi deg med folk som får deg til å føle deg bra. Ikke vær sammen med negative mennesker som suger all energien ut av deg, men finn mennesker som deler av med sin positive energi, oppmuntrer og heier på deg. 

La ting gå. Når man er sint, bygger man opp frustrasjon og negative tanker. Når du holder inne disse følelsene bygger du opp negativ energi og avfallsstoffer i kroppen. Å la de gå betyr å finne tilbake til sin indre ro, akkseptere situasjonen og gå videre. 

Sett av tid for å klarne tankene dine. Hvor hen du er, gi deg selv et par minutter til å stoppe opp og ta en dyp pust. Finn gjerne en rolig plass hvor du kan være for deg selv, lukk øynene og øv på dype innpust og lange utpust. Kvitt deg med tankene du har i hodet og fokuser på øyeblikket.

Unn deg en mental helsedag. Vi stresser, vi kjemper og jobber hardt. Vi holder tett ved våres mål og drømmer og bruker mye energi på å nå dem. I mange tilfeller kan man bli overarbeidet eller utbrent. Husk å sette av tid til deg selv. Buk tid på noe som roer deg, pleier deg og som du kan nyte. Du er verdt det!

 

Oh, life!

 • 19.01.2016 - kl.12:33

Livet- 

Etter at mamma så alt for brått døde, har jeg sittet mange kvelder å filosofert over livet. Jeg forundres over livets gang. Tross de mange ulike livene som så mange ulike mennesker lever har vi alle samme utfall på livet- døden. Og vi har alle samme uvissheten på når det vil komme til å skje.

Noen tror livets gang er sjebnesbestemt. Andre tror man kan velge veien livet skal gå selv. Jeg tror på en kombinasjon av disse to tingene. Sjebnen kan nok legge grunnlag for hvor langt livsløp man får, hvor mange ganger man skal ha flaks i uheldige situasjoner og lignende. Hvordan du lever hverdagene er derimot opp til deg. Hvilke sjanser du tar her i livet er opp til deg, og om man overlever de eller om du når dine mål kan nok være en blanding av ditt harde arbeid og det sjebnesbestemte.

Jeg har selv tenkt å leve det livet jeg ønsker, her og nå, så får konsekvensene bli som de blir. Ingen vet hvor langt liv man får, så jeg mener det er så viktig å ha det bra i nuet. Gjør de tingene DU ønsker for DEG selv. Ta deg en bolle, du som en gang sa at livet skal være A4! Livet kan være akkurat det du ønsker at det skal være. Hopp i fallskjerm i dag og overlev, men gå over veien i morgen å bli drept av en uforsiktig bilist! Vi vet aldri hva utfallet i situasjoner vil komme til å bli, men vi finner heller ikke ut av det om vi ikke prøver. 

 

- In the end we only regret the chances we didn't take -

 

Jeg har stoppet opp og klødd meg i hode mange ganger. Er valgene jeg har tatt underveis i livet riktige? Det føltes riktig der og da fordi jeg gjorde ting jeg brant for og likte, men etterhvert har det kanskje ikke vært like relevant fordi andre ting har kommet inn i livet mitt og endret på den totale livsstilen min. For å ta et eksempel, har jeg alltid danset mye og jeg har gått mange år på danskeskole for å få de fancy skolepapirene jeg nå sitter med, for jeg er utdannet dansepedagog innen flere dansestiler og med bachelor grad. Høres flott ut, ikke sant? Sannheten er den at jeg i ettertid kun har jobbet som danselærer på deltid i kun 2,5 år. Etter dette ble jeg gravid og trengte en mer stabil inntekt, fast stilling og med gunstigere arbeidstider. Veldig mange år på skole for noe man ikke lenger jobber med kan innimellom føles bortkastet, men jeg prøver også å tenke på at det i så mange år føltes riktig, for når man liker det man gjør er det aldri bortkastet å ha gjort det!

 

Livet må leves, og det fra dag til dag. Hver dag er unik og man kan velge å føye seg til forandringene eller være med på å skape dem. Du velger selv hvordan du vil leve ditt liv. Din personlighet er som livet, helt unik, men du kan velge å kontrollere den og selv bestemme hvordan du ønsker å bruke din personlighet for å vise frem dine beste trekk og selge deg selv til livet og de menneskene som er i livet ditt. En god huskeregel på veien da er: vær mot andre som du vil andre skal være mot deg.
Hvilket kjærlighetsspråk snakker du?

 • 11.01.2016 - kl.10:52

"Man kan leve lykkelig uten at det brukes mange anerkjennende ord i forholdet,

men da er ikke ord kjærlighetsspråket deres". 

Forfatteren Gary Chapman deler kjærlighetsuttrykkene inn i fem kategorier i boken Kjærlighetens språk: anerkjennende ord, tid for hverandre, tjenester, gaver og fysisk nærhet.

 

Les også: Få tips om hvordan du lett kan vise kjærlighet i hverdagen

 

Ulike kjærlighetsspråk i forholdet gir utfordringer

Dersom den du lever med, har et annet kjærlighetsspråk enn deg selv, kan det by på noen utfordringer. Du opplever kanskje at du får det du trenger for sjelden, og du legger kanskje ikke merke til alt det gode som blir gjort for deg. Det viktige er ikke å være like, men å være bevisste og tydelige og at man forsøker å strekke seg litt.

Ta imot det du blir gitt

Uansett hvordan du blir vist kjærlighet- så husk å ta imot den. Det hjelper ikke mye om kjæresten sier "Så fin du er i dag!" hvis du svarer: "Var jeg ikke fin i går da?!" Si takk for gode ord, tjenester og gaver. Si ja når den andre spør om du vil være med på noe gøy. Gi kjærtegn tilbake når du blir kjærtegnet. Legg merke til det den andre gir deg, og kjenn deg elsket.

Anerkjennende ord

Det tar ikke lang tid å si noen gode ord, men det kan bety mye og gjøre stor forskjell. Gode ord som vi gir den andre, kan være komplimenter, kjærlighetserklæringer, ros, støttende ord osv. For eksempel: "Den middagen du laget i går var kjempegod", "Takk for at du handlet!", "Så vakre øyne du har", "Takk for at du lyttet til meg", "Det klarer du, jeg heier på deg".

 

Tid for hverandre

I en hektisk hverdag kan det være vanskelig å finne tid til hverandre. Det er også lett å nedprioritere kjæresten fordi han/hun alltids kan vente til i morgen. Tenker dere slik lenge nok, er det snart ikke noe forhold å prioritere bort... Tid for hverandre kan være å spise middag sammen, lytte til hverandre, gå en tur, reise på ferie sammen- det viktige er å gjøre noe som løfter det paret dere er.

Tjenester

Det ligger mye kjærlighet og omtanke i det å gjøre tjenester for hverandre. Selv om det er hverdagslige ting: Ikke ta tjenestene som en selvfølge. Si takk! Tjenester kan være å stå tidlig opp med barna så den andre får sove, å handle noe for den andre, å male en kommode, å hjelpe den andre med en oppgave eller å bære inn ved.

Gaver

Gaver kan være å kjøpe med seg en liten ting hjem, å klippe ut en artikkel av avisen som du vet hun vil lese, å plukke en blomsterbukett, å gi den andre en kveld fri, å bli med på noe du vet den andre liker, og mye, mye mer. Det viktige med gaver er ikke hva de koster, men at de viser at du ser kjæresten din, at du finner noe som den andre vil sette pris på. En kvinne sa at den fineste gaven hun hadde fått, var et gavekort på treningstime hver torsdag, inkludert i gaven var at hun skulle komme hjem til nyvasket hus. En mann sa at den fineste gaven han hadde fått, var at hun hadde kjøpt nye fiskefluer til ham, og at hun ble med på tur og bare satt der og så på at han fisket.

Fysisk nærhet

I denne måten å vise kjærlighet på ligger alt fra de små berøringene til det å ligge sammen. Mens det å ligge sammen krever tid og sted, er de små kjærtegnene enkle å få plass til. De tar liten tid, de koster ingenting, de kan gjøres i full offentlighet, og de betyr mye. Det kan være å stryke på den andre når du går forbi, å sitte i armkroken og se på TV, å gi en klem, å dele et kyss, å leie hverandre osv.

 

(//Kilde)

Slik snur du humøret.

 • 02.10.2015 - kl.13:07

Jeg våknet opp med feil ben i dag. Forsov meg. Bikkjene ville ikke høre når jeg ropte. Følte meg feit og stygg i alle klær. Fikk høre fra barnehagen at min sønn hadde vært litt rampete denne uken. Stresset og svært usikker på om jeg har fått pakket ned alt vi trenger til hytteturen i dag. Fikk ikke gitt hadesuss til kjæresten når jeg dro i dag, og jeg ser han ikke hele helgen...

Jeg var sur og lei i bilen på vei til jobben i dag, men så slo en tanke meg- Hvorfor la en kjip morgen ødelegge for resten av dagen? Det er da mange timer igjen av denne flotte fredagen, og mange positive ting kan enda skje meg!

----------------------------------------------------------------

Ja, jeg forsov meg. Samma det! Ingen ventet på meg på jobb. Ikke hadde vi morgenmøte og ikke satt jeg i resepsjonen i dag. I tillegg har jeg flere timer flex til overs som jeg kan ta ut.

Bikkjene hørte ikke på meg, men halloooo! De er hunder. Sånn er de bare noen ganger. Har de snust opp noe godt løper de dit av rent instinkt. Jeg er ingen dårlig hundeeier for det om de ikke hører på meg med en eneste gang.

Jeg er ikke feit! Jeg vet det. Men jeg har nok gått opp litt i vekt i det siste. Eller så er det en psykisk følelse av å ha gjort det, for vi har spist mye fast food de siste ukene og jeg føler det har lagt seg rett på rumpa! Men vet du- jeg kan jo løpe litt ekstra i trappene på jobb i dag, og velge å ikke spise sjokoladen vi bruker å ha til fredagskaffen!

Min sønn hadde vært rampete denne uke- til min store overraskelse da han har vært en engel hjemme denne uken. Jeg er ikke en dårlig mor fordi jeg har en rampete 3 åring. Det er en del av barnas utvikling- å teste grenser og det har han tydleigvis gjort ekstra mye med de ansatte i barnehagen denne uken. Jeg skal deffinitivt snakke med han om det i løpet av helgen, men kan ikke love noen bedring da 3 åringer rett og slett er for uforutsigbare når det gjelder deres humør..!

Har jeg glemt å pakke ned noe til hytteturen så er det sikkert ikke noe veldig viktig uansett. Det blir ikke verdens undergang for det om! Jeg reiser jo tross alt sammen med flere, så har jeg glemt noe kan det sikkert lånes av noen andre.

Og denne hadesussen- tenkt om en av oss dør i løpet av helgen og vi ikke fikk gitt herandre et siste kyss?!! Ja, jeg kan være ganske så overdramatisk... Men vi får sende hverandre sussefilmer på Snapchat og noen søte tekstmeldinger. Vi ses jo helt klart igjen, jeg vet jo det innerst inne (Dramaqueen!)

 

Ja, så enkelt er det egentlig! For å flippe humøret over til det bedre må man må simpelthen endre tankegang!

 

Ha en super fredag alle sammen! 

La oss snakke sex: for småbarnsforeldre.

 • 27.09.2015 - kl.19:00

Slutter man å ha sex, forsvinner lysten! Småbarnsforeldre har sex ca 2 ganger i uken, og ofte sjeldnere, og det er alt for lite mener ekspertene. 

 

Etter lang dag på jobb venter hushold med matlaging, rydding, lek og legging av de små. De fleste småbarnsforeldre er ganske slitne når kvelden kommer. Det kan være mest fristende å krype under dyna og sove med en gang hodet treffer puta, men det er nå man heller burde kose seg med partneren. De fleste småbarnsforeldre merker mindre tid og overskudd til sex, men det er veldig viktig å vedlikeholde sexlivet. Det er selve symbolet på at man fortsatt er kjærester, og slutter man å ha sex forsvinner lysten!

Selv om man kanskje ikke har overskudd til sex kan man likevel kysse og kose. Noen er nok litt redde for at den andre parten skal tro at kyssing og kosing betyr at man har lyst på sex, men av og til bør det være greit å kunne være sensuelle uten at det blir noe mer. Det er vanskelig å gi et standardsvar på hvor ofte man bør ha sex, men en god pekepinn er hvor mye sex man hadde før graviditeten. Man bør tilstrebe å nærme seg det igjen, mener ekspertene.

Et godt råd til småbarnsforeldre som er oppslukt i foreldrerollen er: å gå på date! Barnet har godt av harmoniske foreldre som er glade i hverandre, så det er til barnets beste at man skaffer seg barnevakt innimellom og går på date. Personlig har vi selv merket at hverdagen har tatt overhånd og vi har i lengre tid satt oss selv som kjærestepar til side for hverdagens gjøremål. Nå har vi snakket sammen og innsett at vi begge to savner sommerfuglene i magen, de boblende følelsene når vi kysser og ikke minst den energien og lysten på sex som vi hadde før (sorry til mamma og alle andre i familien vår som syntes dette ble for direkte og personlig!) Jeg og kjæresten har nå begynt å date igjen. Den siste måneden har vi blant annet vært i Oslo og spist på Big Horn, drukket øl på en pub, vært på fjordtur, testet sjokolade- og ølsmaking, og vi skal snart på kjærestetur med Kielbåten. Mange gode, gamle følelser for hverandre har blusset opp igjen, og jeg tror en ny gnist er tent. 

/:KILDE/

 

Her er noen tips til hvordan dere kan bevare gnisten vinteren gjennom:

 • Dropp å vente på den "rette" følelsen. Sett heller sex og nærhet på dagsorden, i likhet med jobb, venner og trening. For eksempel kan dere ta hver sittt initativ til sex en uke. Da er dere i gang! Har sexlivet gått fullstendig i lås, finnes det ulike profesjonelle tilbud.
 • Snakk om sex - aller helst før det blir et stort problem. Snakk i vi-form "Har vi sesong- sex? Hvorfor? Og hva kan vi gjøre med det?". Og ikke minst sett de gode ideene ut i livet.
 • Stell pent med kroppen din. Vær stolt av din kropp og ikke kritiser den. Kjøp gjerne en ny parfyme eller noe lekkert undertøy. Et positivt selvbilde gir bedre sex.
 • Ikke mas og kritiser. I stedet for å krangle om sex (eller la det være et ikke-tema), snakk heller om hvordan dere kan være mer kjærester. Hva savner du?
 • Forandring fryder; små forandringer på menyen kan vekke sansene, og spenningen stiger.
 • Prøv å snakke begrenset og konstruktivt om det som klemmer.
 • Tenn gnisten: Hva trenger du for å få mer sexlyst? Skriv ned og bytt så liste, og vips så har du fasiten på hva din partner trenger. Ikke stress med følelsene, begynn å gjøre det du synes er lettest.
 • Plei kjæresteforholdet. Det enkle er ofte det beste. Riv deg løs fra Facebook og skru av pc og mobil av og til. Bare nyt hverandres selskap, sitt tett sammen i sofaen med levende lys og fyr på peisen mens det blåser ute. Skap små magiske stunder. Gevinsten blir mindre stress og mer kos.
 • Snakk ut om gammelt grums. Hva trenger du for å gi slipp på gamle, vonde følelser som ødelegger for den gode stemningen? Ta kontakt med en terapeut dersom dere ikke klarer å få til en åpen dialog på egenhånd.
 • Unngå foreldrefella: Gjør ting sammen som par, ikke bare som familie. Ha det gøy sammen. Det øker intimiteten i forholdet og gir energi.
 • Snakk mindre - gjør mer. Mange har en lei tendens til å snakke "hull i hodet" på partneren. Partneren siler bort denne praten - ofte ubevisst. Legg ned dine våpen: mas, misnøye, klaging, trykkende taushet, de hindrer følelsene i å blomstre. Si heller hva du ønsker mer av. Unngå for eksempel å si: "Sexen er elendig for tiden", eller "du er så egoistisk og tenker bare på deg selv når vi elsker". Snakk heller om unntaket: "Jeg elsker når vi har lange forspill."

/:KILDE/

10 grunner til å elske høsten.

 • 31.08.2015 - kl.08:30

Dagene blir kortere, temperaturen kaldere, og sollyset mindre. Det er høst. Hører jeg noen skrike- høstdepresjon i anmarsj?! Positive tanker og kreative idèer kan komme denne årstiden til gode, og jeg skal gi den noen av mine tips for å lette på høstdepresjonen.  Kanskje du vil lære deg å like høsten bedre enn noen gang tidligere. Håper i det minste du kan finne noe inspirasjon i mine forslag. 

1. Tvprogrammer. Sommeren er for min del mer eller mindre tv-fri. Litt fordi det er alt for fint vær til å tilbringe mer tid inne enn høyst nødvendig og fordi jeg har en liten gutt som bare vil leke ute hele tiden. På høsten er det tid for sesongpremierer de fleste tvserier, og når guttungen har lagt seg for natten, regnet drypper utenfor og jeg kryper opp i sofakroken med samboeren, så kan vi sitte i flere time rå bare nyet latskapen og de nye seriene.

2. Lyden av plaskende regn. Det er som balsam for sjelen å endelig kunne sitte innendørs med god samvittighet! Men det er også en fantastisk følelse å ikle seg varmt og godt for å nyte dråpene utendørs. Duften av frisk regnværtluft er herlig forfriskende, og følelsen av å komme inn til varmt hus med brennende peis settes enda mer pris på etterpå. Høsten er også en ny start for mange. Noen begynner i jobb eller studier. Øser regnet ned utenfor så kan man vel like godt gjøre noe fornuftig som å dra på jobb, eller sitte under et varmt pledd, drikke te og studere.

3. Behagelige klær. Oversized strikkagensere, varme boots, store skjerf og varmende boblejakker. De deiligste plagg på jord å daffe rundt i.  

4. Piknik med bålkos og pinnebrød. Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlige klær. Kle deg opp i ditt deiligste ullundertøy, og legg ut på tur. Lag bål og stek pinnebrød, pølser eller smores. Jeg kan ikke tenke meg noe koseligere!

5. Sopptur i skogen. Jeg har selv aldri vært på en, men ønsker det virkelig! Jeg er ikke noen soppkjenner, og jeg er livredd for å plukke feil, men man kan jo skaffe seg en soppbok eller huke tak i en god venn som har peilig, og nyte hverandres selskap på jakt etter skogens gull. Eventuelt kan jo funnene nytes i et felles måltid senere på dagen. 


6. Høstfargene. Gule, røde, og oransje blader. Spør du meg så er de like flotte på trærene som på bakken. Plukk gjerne med noen blader å bruk som dekorasjon sammen med telys, som glassbrikker eller som billedkunst.

7. Høstmiddager. Det er jaktsesong og tid for vilt! Viltgryte, vilt biff av elg eller hjort, men glem ikke fårikål! Bli med på jakt eller sørg for å gå til anskaffelse av ferkst viltkjøtt. 

8. Gå i hi under dyna om søndagene. Fyr i peisen hver eneste kveld, ta lange bad, tenne 100 stearinlys, og lese bok i favorittkroken. Høsten er en deilig tid for både romantiske kjærestekvelder, og familiestunder.

9. Dra til varmere strøk. Skal du på ferie i år, så er det nå du booker! Fellesferien er over, og prisene er satt ned med 70%. I tillegg får man forlenget sommmerferien.

10. Julen er hakket nærmere. Du kan glede deg til butikkene fylles med pepperkaker og julebrus. Julegaveshopping, baking, pynting og julestemning er like rundt hjørnet. Det er ofte en del tilbud etter sommeren og man kan finne mange flotte gaveideer alleree nå. Bruk høsten på å planlegge julen. Skriv gjerne liste med hvem du skal besøke, hva slags gaver du skal kjøpe til hvem, hva som må handles inn til familemiddagen, vennemiddagen, julebordet, nyttårsfesten. Det er alltid greit å være godt forberedt, for tiden frem mot jul går alltid fortere enn man tror. Spar deg for siste- liten stress i år. 

 

LIKTE DU DETTE INNLEGGET?

HUSK å nominer meg til Vixen Blog Awards <<HER>> 

Velg nominasjonskategorien: livsstilsblogger. Mitt bloggnavn er: Carina Chanel og nettadressen er: www.carinachanel.blogg.no 

Det ville vært som en drøm som gikk i oppfyllelse å bli nominert og det ville absolutt gitt meg en boost til å blogge enda mer. Takk!

 

 #mammablogg #høst

Vekk til live kjærlighetsforholdet.

 • 10.08.2015 - kl.08:00
Hverdagen har blitt til rutiner som har blitt kjedelige... Hva kan dere finne på som kjærestepar?
 
 
 - Blomster. Blomster er aldri feil, men ulike blomster symboliserer ulike ting. Røde roser betyr kjærlighet, det kan røde tulipaner også gjøre. Gule tulipaner betyr håpløs kjærlighet, mens eføy symboliserer trofasthet.
 

- Sjokolade. Sjokolade har tradisjonelt vært et uttrykk for kjærlighet. Annet type favorittgodteri kan også være et godt tips.

- Lag et godt måltid. Forbered et godt og romantisk måltid. God mat, litt dempet belysning, tv-en av, kanskje en flaske god vin? Kanskje en klisjé, men hva gjør vel det!

- Finn på en hyggelig overraskelse. Kanskje en overraskelse i form av at dere skal gjøre noe gøy sammen. Kino, parmassasje, Eller at en gang om noen måneder skal bare dere to reise bort. Eller kanskje du vil gi en overraskende gave? En diamantring, eller noe du har laget selv? Mulighetene er mange alt etter lommebok og fantasi.

- Middag på en bedre restaurant med påfølgende kino eller teater. Lei av å lage maten selv?

- Gå på konsert! Har dere en favorittmusikk som dere liker begge to? Det er få ting som vekker så gode minner som det å høre igjen musikken som dere hørte da dere ble forelsket.

- Lag et gavekort. Dersom lommeboka er litt slunken, kan et gavekort på husarbeid eller for eksempel skuldermassasje være et godt tips.

- Mimre. Sett av kvelden eller noen timer til å mimre om hvordan dere traff hverandre og hva som skjedde etterpå. Har dere noen romantiske minner sammen? Eller kanskje det er noe som bare en av dere husker og som det er gøy å fortelle den andre?

- Lei favorittfilmene deres og kos dere i sofaen en hel dag.

- Spis en lang frokost på sengen! Server din kjære en god frokost på sengen og kos dere sammen!

- Les høyt for hverandre fra en god bok.

- Gå en kveldstur sammen. Måneskinn eller en varm sommerkveld? Eller en stormfull vinterdag? Begge deler kan være romantisk og en fin anledning til for eksempel å gå hånd i hånd.

- Ta et deilig, varmt boblebad sammen. Vask hverandre på ryggen...

- Gi en god klem! Billig og godt! Kroppskontakt beroliger og gjør at vi føler oss mer vel.

- Si at du elsker ham/henne! Det enkle er ofte det beste! 

Her er noen tips som krever litt mer planlegging:
 
- Reis til en storby, uten unger! Bare dere to kan få lov til å være kjærester. Det fins mange romantiske byer, alt etter smak og behag. Dersom dere ikke vil reise så langt bort, kan også en overnatting på hotell ikke så langt hjemmefra være et romantisk alternativ.
 
- Dra på overnatting i telt eller på hytte. Selvsagt noe avhenging med årstiden, men likevel en god anledning til å komme bort fra det vante, og til å være alene bare dere to under en vakker solnedgang eller ved et stille vann.
 
- Skriv et kjærlighetsdikt eller etter kjærlighetsbrev og send det til han eller henne via posten, e-post eller mobilen. Et kjærlighetsbrev i posten er kanskje det mest nostalgiske og romantiske, men mulighetene er mange.
 
//LOVE //LOVE // LOVE //

HUSK å nominer meg til Vixen Blog Awards <<HER>> 

Velg nominasjonskategorien: livsstilsblogger. Mitt bloggnavn er: Carina Chanel og nettadressen er: www.carinachanel.blogg.no 

Det ville vært som en drøm som gikk i oppfyllelse å bli nominert og det ville absolutt gitt meg en boost til å blogge enda mer. Takk!

 

#kjærlighet #forhold #samliv

12 veier til lykke.

 • 07.08.2015 - kl.08:33

12 veier til lykke

 

Lykke, psykisk tilstand, filosofisk begrep, har siden antikken blitt betraktet som det største eller som en av de største verdier, men det har vært sterkt delte meninger om hva lykke er, fra ren lystfølelse til det å fungere godt som menneske.

Platon og Aristoteles skiller mellom lykke og lykksalighet. Ifølge Platon består lykken i harmoni i sjelen. Hver av sjelsevnene har sin dyd eller «dygd» (arete). Tenkningens dyd er visdom, viljens dyd er mot og begjærets dyd er måtehold. Når alle disse dydene er i harmoni, blir man et rettferdig menneske, og et rettferdig menneske er ifølge Platon et lykkelig menneske.

Aristoteles har beslektede tanker. Lykke er noe langt mer dyptgripende enn nytelse. En nytelse er alltid kortvarig, mens lykken er noe som utfolder seg gjennom et helt liv (eller i det minste store deler av livet). Lykken er knyttet til at man er i virksomhet og får utfoldet sine evner til det ytterste.

/:KILDE/

 

Hva er lykke for deg?

 

1. Når din indre stemme begynner å kritisere deg, overse den. Det er nemlig svært sjelden den snakker sant.

2. Er du alltid sent ute? Dette gjør deg til et nervevrak av en annen verden og det tærer logisk nok på humøret. Ta deg pauser i ny og ne og se til at du disponere tiden din riktig.

3. Av og til er det lov til å late som, og her er et av unntakene- forskning ved Clark universitetet viser at studenter som smilte ofte også følte seg lykkeligere. Slipp latteren løs!

4. Dersom du er preget av det såkalte snill pike-syndromet, gå ut midt i uka. Dersom helgen er den eneste gangen i uka der du tillater deg å skeie ut litt er det ikke rart at uka føles bratt.

5. Dropp ønsketenkningen. Det er lett å ønske ting ugjort eller angre på ting man unnlot å gjøre eller gjorde. Dette gjør bare skade. Gjort er gjort, så kom deg videre.

6. Lær å si nei. Alle invitasjoner som bare føles som forpliktelser, dropp dem først som, sist. Sier du nei på en høflig måte med en gang unngår du å lide av skyldfølelse for å droppe ut i siste liten.

7. Lytt til pausemuskk. Den musikken du får på øret når du er i telefonkø og tidvis hos frisøren eller på kjøpesenteret har faktisk den effekten at den roer deg ned. 

8. Ha noe å glede deg til. Bestill bord på en restaurant flere uker i forveien, inviter venner på middag eller planlegg en hjemmekveld med en film du har hatt lyst til å se, men ikke rakk å se på kino. 

9. Finn gode venner. Hvem stiller opp når kjæresten din gjør det slutt? Du merker det kanskje ikke før du sitter og nipper til rødvinsglasset sammen med en venninnne, medn det som er viktig å huske på er at du er nødt til å dele private tanker for å få vennskapet til å blomstre.

10. Dra ut på eventyr. Reis. Opplev verden. Lag minner. Stopp opp og tenk litt på hvor du egentlig vil med livet? Hvilke opplevelser er det du vil tenke tilbake på med et smil? Du trenger kanskje ikke ta helt av, men sørg for å gå litt andre veier av og til.

11. Gi etter for fristelser. Det er ikke snakk om å fråtse i sjokolade og potetgull hver gang etter du har vært på trening, eller å være utro på jenteturen til Kreta! Det handler om å unne seg litt luksus. Gå på den spatimen du har drømt om i årevis, reis på den ferieturen selv om det blir knekkebrød i to uker etterpå. Sist, men ikke minst: liker du noen, gjør noe med det. 

12. Elsk deg selv. Alle driter seg ut. Noen rødmer når de gjør det, noen gliser rått. Men alle gjør vi det. Vi er ikke perfekte noen av oss. Når det er noe du ikke får til, husk at venninnen din ikke får til alt hun heller. Vi er ofte redde for å skryte av oss selv, men det kan være oppløftende å dele noe vi selv opplever som gode nyheter. 

/:KILDER 1 & 2/

 

HUSK å nominer meg til Wixen Blog Awards <<HER>> 

Velg nominasjonskategorien: livsstilsblogger. Mitt bloggnavn er: Carina Chanel og nettadressen er: www.carinachanel.blogg.no 

Det ville vært som en drøm som gikk i oppfyllelse å bli nominert og det ville absolutt gitt meg en boost til å blogge enda mer. Takk!

 

#lykke #hverdag #livsstil

Carina Chanel

Carina Chanel

Kontakt for samarbeid/ spørsmål: cdolsen1985@gmail.com

Følg bloggen

 • Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Annonser

  hits