#minlov

 • 28.09.2015 - kl.12:07

På søndag startet Plan International Norge årets jenteaksjon for å hjelpe alle jenter som utsettes for trakassering og overgrep i skolen. For millioner av jenter verden over er skolehverdagen et mareritt. Jenter utsettes for kjønnsrelatert vold i tilknytning til skolen hvert eneste døgn. Det betyr at lover som skal hindre overgrep mot jenter brytes fire ganger i sekundet, mer enn 300000 ganger hver dag!*

(*tallene Plan benytter er et anslag basert på FNs studie av vold mot barn i 2006 og UNESCOs utdanningsrapport fra 2011 om barn i skolen. Mørketallene på området antas å være stor).

Vi må gjøre noe!!! //

#minlov- Jeg har halvannen time å gå til skolen, og går mye av veien alene. For en stund siden begynte en mann å følge etter meg på skoleveien. Jeg er redd for at han skal gjøre meg noe. Alice (16) Zimbabwe

 

Overgriperne er ofte medelever, lærere eller folk i lokalsamfunnet - og det skjer hele tiden. Overgrepene skjer både på skoleveien og på skolen. Det skjer i tomme klasserom og korridorer og på toalettet. På skoleveien er jentene spesielt utsatt på bussholdeplasser og lange, øde strekninger. På internatskoler er jentene enda mer sårbare. 

Vold mot jenter har ofte sin bakgrunn i oppfatninger om at jenter er mindre verdt enn gutter, og at det ikke er nødvendig å ta hensyn til deres behov. Fattigdom er også en direkte eller indirekte årsak til overgrep. I noen tilfeller misbruker lærere sin posisjon og forlanger bestikkelser i form av penger eller sex fra de som ikke har penger. Fattigdom, dårlig utdanning, arbeidsløshet og rusmisbruk blant menn bidrar også til lavere terskel for å begå overgrep. - Han tvang meg til å ha sex. Etter dette måtte jeg slutte på skolen. Da var jeg 14 år. Jane (15) Zimbabwe

 

I år setter Plan søkelys på denne grusomme praksisen som foregår i det skjulte. Mange jenter er redde for å fortelle hva de er blitt utsatt for. Det kan skyldes at de opplever skam og forlegenhet, at de vil beskytte familiens ære, og at de frykter straff. I jenteaksjonen 2015 vil vi vise og fortelle hva jenter utsettes for av trakassering og vold, og slik skal vi åpne verdens øyne for hvor brutal virkeligheten er for jentene som rammes.

 

Det er viktig at vi jenter står sammen for våre rettigheter- uansett hudfarge og kultur. Vi er alle likeverdt og vi skal ikke la oss behandles slik!


(Kampanjebilder vist gjennom overvåkningskamera er illustrasjonsfoto. Bilder som viser jentenes ansikt er av modeller som kjenner til kampanjens formål).

/:KILDE/

Dette gjør Plan:

Plan jobber mot vold på flere nivåer- med lokale og nasjonale myndigheter, med lokale partnere og organisasjoner, med skoler, lærer og ansatte, med familier og direkte med barn og unge. Plan har lenge arbeidet mot vold i skolen. De jobber blant annet med:

 • forebygging
 • gi barn mulighet til å si fra om vold
 • støtte ofre for vold
 • et sterkere lovverk
 • håndheving av eksistrende lover

 

Du kan bidra!

Bli Jentefadder og støtt Plans arbeid for jenters rettigheter og mot vold i skolen.  

 

#minlovblogg

 

 

 

FLUKT.

 • 07.09.2015 - kl.12:55

"I dag trenger vi din støtte for å hjelpe flyktningene som kommer over Middelhavet, send sms FLUKT til 2272 og gi 200 kr"

Skal vi droppe godisen i dag og kutte ned på brusen til middagsmaten? La oss heller støtte de som trenger det mest! Vi i Norge har det ganske godt. Bedre enn de fleste! Tenk på det- 200 kr rekker ikke til så mye snacks egentlig, men det vil rekke til en del mat for en flyktning i nød. Mer enn hva denne personen ville fått om ingen ga noe...

Grusomt! Det brister mitt mammahjerte.

Det er en del negativitet og muligens uviten blant folk om å hjelpe flyktningene, men la oss nå spille på følelsene. Hvilken side tar du i saken om å strekke ut hånden og hjelpe? Klarer du å sette deg i flykningenes posisjon? Hva om dette var ditt barn? Du ville selvsagt ha gjort det beste for sitt barn. De flykter alle av en grunn.

Vi må forstå; de putter sine barn i båter fordi det er tryggere på vann enn på land.

Akkurat nå seiler en overfylt båt over Middelhavet. Alle som sitter i den har et håp om en bedre fremtid. I hjemlandet er de ikke trygge. Skolene blir bombet, de er heldige hvis de får et måltid om dagen og nye klær og leker kjenner kun de ferreste barna til. De lever hver dag med en uviten- vil de være i live dagen etter?

Jeg er for å hjelpe, men med riktige midler. Skal de inn i landet må de også bidra selv- lære språk og jobbe. Jeg kjenner flere mennesker som kom hit som flyktninger da de var barn, for mange år siden fra Bosnia. De er mine beste venner! De har foreldre som bidro i norsk samfunn og lærte barna norsk levemåte. De har nå fine hus og de har klart seg godt. De har også stiftet egne familier. Det smerter meg å tenke på at disse menneskene kunne være tapt slik som gutten på bildet. For de er så fantastiske mennesker. Det er så viktig å få hjelp. Men det er også viktig å hjelpe.

 

#mammablogg #hjertesak

Dyrepolitiet har kommet!

 • 26.08.2015 - kl.16:30

Historisk uke- da Dyrepolitiet ble presentert.

Prøveprosjektet i Sør-Trøndelag er en stor seier for dyrene. Rapporter om dyrepolitiet i Sverige og for lave straffer for dyremishandling har vært med på å danne grunnlag for det norske dyrepolitiet. Dyrevernalliansen har holdt foredrag på Stortinget og undervist på Politihøgskolen. Endelig- dyrepolitiet har kommet! Det var på tide. Syntes du ikke?

Dyrevelferdsloven gir dyr et grunnleggende vern mot vold og annen mishandling, men dyr har ikke egne rettigheter. Dyrevernalliansen har siden 2010 arbeidet for et nasjonalt dyrepoliti, som tar dyremishandling og vanskjøtsel på alvor. Dyr som lever med vold, trusler og vanskjøtsel trenger hjelp til å bli sett. Endelig har det politiske arbeidet båret frukter. Nå skal en ordning med dyrepoliti prøves ut i Trondheim. Dyrevernalliansen jobber på spreng for å sikre at ordningen skal bli permanent og landsdekkende. 

/:KILDE/

Les også: En solskinnshistorie/ endelig reddet!/

 

Noen dyr får et lykkelig liv. De andre er vi her for.

- Dyrevernalliansen

Bli medlem eller doner en slant til dyrevern, bedre dyrevelferd og en pelsfri fremtid.

#hjertesak #dyrevern #dyrepoliti

Still opp- å gi blod!

 • 17.08.2015 - kl.17:00

Det er et stort behov for blodgivere over hele landet nå. Manko på blod kan gi alvorlige konsekvenser når ulykken først er ute. Det er ikke sikkert sykehuset du blir innlagt på har din blodtype og det kan ta lang tid før de får den oversendt. Og innen den tid... ja da kan det være for sent!

Selv er jeg registrert blodgiver. Jeg har bare enda ikke fått gitt noe blod da problemet mitt er tatoveringsavhengighet! Man har nemlig karantenetid på 6 eller 9 mnd etter man har tatovert seg, så jeg er liksom stadig i en slags karantene... men dere som ikke er så opptatt av å blekke huden deres, og som ellers er friske og fine- hva med å gi litt av deg selv til en god sak? Det kan komme til egen nytte en senere gang i livet også. Det vet man aldri. Det koster så lite å gi blod. Det koster faktisk ingenting. I stedet er det motsatt- ofte får man en hyggelig gave som takk for donasjonen.

 

På Blodbanken på Haukeland universitetssykehus har det dessverre blitt et stort problem med blodgivere som rett og slett feiger ut. Antallet er så høyt at det stjeler betydelig med tid for de ansatte. Tid som kunne vært brukt på reelle blodgivere.

 - Mange melder seg. Men når vi kaller dem inn, møter de ikke opp, sier overlege Tor Audun Hervig til NRK.

Nylig hadde Blodbanken satt opp time til 120 blodgivere. Kun 26 møtte opp.

/:KILDE/

 
Tomme stoler...
FOTO: HELSE BERGEN

 

Dette er for dårlig mener jeg! Vi er da voksne mennesker, og møter man ikke til en avtale bør man i det minste gi beskjed. Jeg kan ikke fatte og begripe hvorfor så mange trekker seg. Det er jo bare snakk om en seanse på 10-15 minutter, og noen minutters hvile etterpå. Ikke er det smertefullt heller. På mitt lokale sykehus får man ligge å se på tv mens man tapper blod, og man får gratis drikke og frukt.

 

Blodbanken har et presserende behov for mer blod.

- Vi bruker 51 enheter med blod hver dag. Ved normal bruk, har vi nok til ti døgn. Men skulle det skje en alvorlig hendelse, er ikke beredskapen god nok, sier Hervig.

Han peker på mulighetene for at det kan skje alvorlige ulykker, terrorangrep eller utbrudd av epidemier.

- Ved en alvorlig ulykke vil dagsforbruket kunne firedobles. Da reduseres lageret tilsvarende. Det er for sent å forberede seg den dagen det inntreffer, sier Hervig.

 

Så dere...

STILL OPP- GI BLOD!

 

Du har mye å smile for.

 • 07.07.2015 - kl.12:20

Jeg har nynnet på denne sangen i hele sommer. Denne sangen er ikke bare vakker å lytte til, men den bærer et budskap som er innmari viktig å huske på. Vi lever i et samfunn hvor fokuset er på at alt og alle skal være perfekt og trendy. Vi lever i et bruk og kast samfunn, og vi blir aldri fornøyde... Hvorfor er vi så materialistisk interresserte? Det finnes så mange der ute i verden som har mindre enn oss og de klarer seg. De lever på det lille de får tak i. De smiler og gjør det beste ut av det de har.

 

Nico D fikk ideen til sangen da de fremførte sangen "Engel" på fjorårets TV- aksjon. Det ble da samlet inn penger til vann og en video av en ung afrikansk jentes vei til nærmeste brønn ble vist på en stor skjerm. Turen hennes varte lenger enn den fem timer lange sendingen- bare den ene veien! Men hun smilte til alle hun møtte på veien, tross vanskelige forutsetninger. Det satte ting i perspektiv for han.

(Les mer om TV-aksjonen <HER>)

 - Her i Norge lever vi i et overflodssamfunn. Og folk klager på alt mulig rart. Jeg tar meg selv i å gjøre det samme, flere ganger om dagen. Men når du vet hva som skjer i verden, blir det sjukt mye klaging på luksusproblemer. Jeg sier ikke at vi ikke har noen problemer her, men når du har sett livsgleden hos folk rundt i verden, folk som ikke har en dritt... Det er noe vi kan lære mye av her hjemme.

Nico D// Nicolas

(Utdrag lånt fra intervjuet <HER>)

 

Hold fokus!

 • 22.06.2015 - kl.19:00

Jeg kom over en kjempeviktig nettside. Jeg oppga mitt telefonnummer og koblet nettsiden opp mot min Facebookside. Det resulterte i at jeg ble vist en personlig film som satte en stuck i meg og jeg sitter nå igjen med blandede følelser til ettertanke.

Jeg må innrømme at jeg har både tekstet og sjekket Facebookstatus mens jeg har kjørt. Og jeg vet hvor dumt det er å gjøre. Det kan i verste fall være den siste tingen jeg gjør før jeg dør.

<<SE FILMEN HER>>

(Skjermdump)

Fra 2005 til 2013 omkom 29 nordmenn i trafikken som følge av mobilbruk i bil.

 

Skriv aldri melding til meg når du kjører bil. Jeg vil ikke være det sist brukte nummeret som kommer opp på din mobil etter din død.

Jeg lover faktisk herved å aldri tekste i fart igjen. Livet mitt er for verdifullt og det er ditt også. Jeg akter ikke ta mitt eget liv og jeg akter heller ikke ta med meg noen andre i eget fall. Hold fokus på veien!

 

#holdfokus #bil #teknologi #hjertesak

Gjør som Jenny Skavlan, skriv under #stopyulin2015

 • 20.06.2015 - kl.00:23

(ADVARSEL! Inneholder sterke bilder)

I Kina spiser de hund!

En ting er å spise kjøtt fordi man er desperat sulten, men det finnes ulike måter å slakte dyret på og tilberede kjøttet til et måltid, og slik de gjør det på Dog & cat meat eating festival i Kina er IKKE greit!!!

Tenk deg å skulle bli torturert og kokt levende. Det finnes jo ikke humant! Vi ville aldri ønsket å bli behandlet på den måten selv, så hvorfor skal vi påføre dyr en så grusom smerte og skjebne? Vi må kjempe for dyrs rettigheter. 

På sin egen Instagram-profil tar Jenny Skavlan et kraftig oppgjør med den svært kontroversielle matfestivalen Yulin Dog Meat festival i Kina, som starter om få dager.

- 21.juni skal tusenvis av hunder tortureres og drepes på den forferdelige Yulin Dog Meat Festival i Kina. Jeg blir så kvalm inn til beina av dette opplegget. Det er en stor, verdensomspennende underskriftskampanje på gang i håp om å få myndighetene til å stoppe festivalen. Skriv under du også, skriver hun på Instagram. 

Ifølge The Guardian slaktes det hvert år rundt 10 000 hunder på festivalen. Et flertall av disse hundene skal også være stjålne kjæledyr, og formålet med festivalen er at dyrene først skal tortureres, så slaktes, for så å bli spist av festivaldeltakerne.

(//Kilde//)

 

Det tar deg 1 minutt av ditt liv å klikke på <DENNE LINKEN> for å signere imot den grusomme Dog & cat eating festivalen i Yulin. Jeg har gjort det. Jenny Skavlan har gjort det. Flere kjendiser har gjort det. Alle signaturer teller. Spre ordet! #stopyulin2015

Hunder er menneskets beste venn. Du ville ikke spist din beste venn??? // I see humans, but no humanity!Take action NOW! Please sign.

#hjertesak #dyrevern #dyrsrettigheter #stopyulin2015

Throwback thursday/ Bli aktiv dyrevenn/

 • 11.06.2015 - kl.11:30

Når det kommer til dyrevern kan man ikke få snakket nok om det. Deler derfor gladelig et innlegg delt tidligere her på bloggen. TBT!

 

Det er mye du kan gjøre for å hjelpe dyrs situasjon i samfunnet. Her kommer noen tips og råd.

(Utdrag fra NOAH sine nettsider)


 • Gjør dine meninger kjent i tidskrifter i form av innlegg eller leserbrev. Registrer din opinion til media (TV, radio, aviser, tidskrifter osv.) ved å ringe eller skrive. Alle protester, klager, ønsker osv. blir registrert og gir media et bilde av det folk er opptatt av.
 • Bruk din makt som forbruker, si fra når det er et produkt du ikke liker eller noe du savner i butikkene. Spør etter soyamelk på kafé, mer vegansk mat i kafeteriaen på jobben, eller mer utvalg i nærbutikken. Reager på salg av levende hummer hvor man kan velge ut et dyr som skal kokes levende, fugler eller andre dyr i dyrebutikker eller bruk av dyr som underholdning på diverse arrangementer. Jo flere som viser sitt engasjement for dyr, jo mer sannsynlig er det at saken blir belyst av media og forbedret av produsentene. Husk at ros kan være minst like viktig som ris.
 • Kutt ut, eller i hvertfall kutt ned, bruken av kjøtt, fisk, kylling, melk, egg, ost og alle produkter dyr blir tvunget til å produsere, en vegansk livsstil egner ikke bare dyrene men deg selv.

 

Les også: Stopp dyreplageri

 • Hjelp til på NOAHs kontor i Oslo alle hverdager, de trenger hjelp og det er en flott mulighet til å lære mer om hva de gjør og hvordan du kan hjelpe dyr på egen hånd. Kontakt NOAH-kontoret om du er interessert for mer informasjon: tlf: 22 11 41 63 / mail:register@dyrsrettigheter.no De holder til i Osterhausgate 12, ikke langt fra Youngstorget.
 • Har du en blogg, kan du skrive om noe som engasjerer deg med dyrevern eller topp ti grunner hvorfor du liker NOAH. De har også bannere man kan legge ut, last ned en av på nettsiden. Bruk gjerne bilder og tekst fra nettsidene, men skriv hvor du har fått det fra.
 • Bli venner på nettsamfunn som facebook og twitter. Følg NOAH på youtube og kommenter og trykk liker på videoer, oppdateringer og bilder. Inviter gjerne vennene dine også.

Vær en dyrevenn!

#dyrevern #rettigheter #hjertesak

The father project/ Jeg hiver meg på debatten.

 • 10.06.2015 - kl.07:30

Sangeren Tooji står frem med en sterk video (se videoen ovenfor) som mange har reagert på de siste dagene, noen positivt og andre svært negativt og sjokkerte. Jeg syntes videoen bringer frem et bra og viktig politisk standpunkt. Dere som syntes denne videoen er drøy- sjekk ut Madonna sin "Like a prayer", og mye fra Lady Gaga. Det kommer til å riste i kirkegulvet! Skulle bare ønske det ikke var så banebrytende HVEM som rister... 

I følge Norsk lov får homofile gifte seg, men den Norske Kirke (med penger fra staten) kan velge å ikke følge loven. Dette stikk i strid, MEN i følge norsk lov. Tooji har kommet ut av skapet. Han er endelig fri, og han ønsker å støtte kampen for de homofiles rettigheter. At Tooji velger å ha sex med en prest på alteret for å bringe frem et budskap kan jeg se på som litt feil, for hvorfor i alle dager skal homofil kjærlighet gjøres synonymt med sex? Må det sex til for å skape et poeng? Og av respekt for har man vel ikke sex på et alter, men heller hjemme.

Videoen kunne nok hatt en bedre effekt om han foreksempel giftet seg med presten, fremfor å forføre han. Det hadde istedet vært ganske vakkert. Da snakker man budskap! Alt i alt sier jeg sier meg enig i Tooji's utsagn; Human rights above religion, og jeg synes han fortjener ros for både innsats og engasjement. Han er tøff.

 

Hva tenker du om hele Tojisaken? Og de homofiles rettigheter?

#gayrights #homofili #hjertesak

Sammen kan vi redde dyrelivet på Arktis.

 • 07.03.2015 - kl.08:30

Dyrevern er noe av et jeg bryr meg mest om av alle hjertesaker. Nå kan jeg som blogger støtte Greenpeace-kampanjen for å redde Arktis, gjennom å tipse om den på bloggen min, få folk til å klikke seg inn på nettsidene deres for å signere og ikke minst skrive under på kampanjen selv. Det er viktig å få så mange underskrifter som mulig, for å øke miljøbevisstheten blant politikere og beslutningstakere. På denne måten kan vi sammen redde dyrelivet på Arktis, samt på lengere sikt minske klimaforandringene som truer både mennesker og dyr over hele verden. Signer og spre ordet, for dyrene og dine etterkommeres skyld.

Arktis fungerer som verdens kjølesystem, men på grunn av den globale oppvarmingen stiger temperaturen i Arktis dobbelt så rask som i resten av verden. I løpet av de siste 30 årene har 75% av sommer- sjøisvolumet forsvunnet.

Et nytt arktisk oljelag har startet. Sjødeløse selskaper invaderer det sårbare Arktis og går noe galt kan giftig olje lekke ukontrollert ut under isen i flere år. Et slikt oljeutslipp kan få katastrofale langtidskonsekvenser for hele det arktiske økosystem.


Be verdens ledere om å skape et globalt verneområde i de ubebodde områdene rundt Nordpolen. Over 6.500.000 har signert. Hjelp til med å nå målet på 10 millioner. Klikk deg inn HER for å signere du også. Jeg har allerede gjort det!

#greenpeace #kampanje #hjertesak #dyrevern

Jeg er her /Er du?/

 • 05.03.2015 - kl.21:02

Overgrep og voldtekt er grusomt. Det som er enda verre er overgrep mot barn. Uskyldige små som stoler på vokse rollemodeller. Barn som er født og oppvokst med en tro om at "slik skal det være". De ønsker bare å bli elsket. De gjør som voksne sier i håp om at hverdagen blir bra. Noen barn er til og med så små når de blir voldtatt at de ikke kan si ifra om de ønsker å ta del i opplevelsen eller ikke. Slik som i media nå om dagen, du kan ikke unngå å lese om det da det er i alle aviser- rettsaken hvor blant annet et foreldrepar har voldtatt sin egen 2 måneder gamle sønn. En skulle ikke tro at det var fysisk mulig en gang! Dette har de altså planlagt allerede før barnet ble unnfanget. De gledet seg visst til å få "et nytt leketøy". Helt forferdelig!

Jeg blir helt kvalm når jeg hører om overgrep, og spesielt på små barn. Jeg skal ikke utdype meg for mye i det psykologiske her, for det har jeg ikke nok kunnskaper og viten til, men det jeg vet med sikkerhet er at jeg personlig ikke kan fatte at noen vil gjøre så uskyldige sjeler så vondt. Enda mindre ser jeg gleden i det. Det er rett og slett helt sjukt! En psykisk sykdom. Og mennesker som er så syke må stoppes, og de må stoppes tidlig, før de faktisk utfører handliger som tilfredstiller deres lyster og skader barnet. Vi må holde øynene åpne, vi må tørre å snakke åpent om overgrep og vi må ikke være redd for å melde i fra. BEFOLKNINGEN ER TAUSE: Redd Barna oppfordrer voksne til å bryte tausheten rundt seksuelle overgrep mot barn.

I rapporten  «kartlegging av befolkningens kunnskap om og holdninger til seksuelle overgrep mot barn» utført av Ipos MMI for Redd Barna kommer det frem at 49 prosent kjenner en eller flere som har vært utsatt for seksuelle overgrep mot barn, skriver Redd Barna. 95 prosent mener også at seksuelle overgrep mot barn skjer mye oftere enn man får vite om. Rapporten viser at jo eldre et barn er, jo mindre alvorlig synes folk at overgrep er, selv om de fortsatt vil betegne det som et overgrep.

14 prosent er i tvil eller synes ikke det er overgrep å vise porno til en 14-15-åring.
7 prosent er i tvil eller synes ikke det er overgrep å beføle en 15-åring som samtykker.
7 prosent er i tvil eller synes ikke det er overgrep å ha samleie med en 15-åring som samtykker.
16 prosent synes samleie med en 15-åring som samtykker er et mindre alvorlig overgrep.

Redd Barna lanserer kampanjen «Jeg er her», for å oppfordre voksne til å stå opp for barna, og å snakke om overgrep. Barn trenger modige voksne. Modige voksne snakker.

Følg bloggen min på Facebook HER.

#jegerher #reddbarna #overgrep #voldtekt #psykisksyk

SMS GLEDE.

 • 19.12.2014 - kl.10:31

Hvert år sender jeg SMS GLEDE til 2490 og gir bort to middager til de fattige. I år er intet unntak. Har du gitt til en god sak i år?


 

H#shtags: #kirkensbymisjon #hjelp #hjertesak

Jeg elsker pels!

 • 16.12.2014 - kl.11:24

Jeg innrømmer at jeg har syndet tidligere. Jeg har pels i skapet hjemmet, og jeg kan innrømme at jeg ikke ser noe behovet for å ha den pelsen. Jeg elsker pels! Men det er på levende, friske og fri dyr. Absolutt ikke hjemme i klesskapet mitt. Jeg har dårlig samvittighet. Det finnes så mye syntetisk som er vel så bra. Det er tilfeldig at plaggene jeg har kjøpt har inneholdt ekte pels. Det er ikke akkurat som om jeg MÅ gå i pels, for så kald er det faktisk ikke i Norge. Jeg kan si at jeg ikke vil savne pelsnæringen om den blir borte. Det ville faktisk lettet kleshandelen betraktelig, for da trenger man ikke å gjøre reseach rundt et plagg før man kjøper det. Det ville ikke innehold pels, punktum! 

 Jeg kan ikke fatte og begripe at pelsnæringen får bli. Ihvertfall ikke etter at "Pels" dokumentaren ble vist på tv. Så du det? Hvis ikke kan du se den <her>. Jeg har sett den. Jeg skrev til og med et eget blogginnlegg om det. Du kan lese hele innlegget mitt <her>. Jeg ble sjokkert over hvor mange grove feil mange av pelsoppdretterene utfører og med full viten om det. Hvorfor dreper de ikke dyrene når de er syke for eksempel? Pelsen er jo allerede ødelagt og kan jo ikke brukes. Når dyr mangler halve hodet og andre dyr spiser på det, la det nå for all del slippe lidelsene. Det går så fort å avlive dyret at jeg ser på det som ren latskap å la være... eller idioti!

 Jeg håper regjeringen følger pelsnæringen tettere opp og at kontrollene blir oftere, strengere og strengt overvåket. Til nå virker det som om det har vært mye slurv fra alle kanter. Ikke bra, for det er dyrene som lider for dette. De har dessverre ikke egen stemme. De får ikke fortalt sin mening, men hadde de kunnet snakke er jeg sikker på at mange hadde ropt om hjelp.

Hva syntes du om pelsnæringen? Bør den få bli?Gjør som meg, og veldig mange andre. Stem nei til pels! / HER HER HER/

 

H#shtags: #neitilpels #pelserut #snuryggentilpels #dyrsrettigheter #pelsoppdrett #pelsnæring #pels

 

<<Pels>>

 • 09.12.2014 - kl.13:39

Hva skjer når en dyrevernsaktivist gir seg ut for å ønske å starte en pelsgård? Frank Nervik tok på seg skjult kamera for å avdekke hvordan pelsdyr har det i Norge.

 

 - Det er nesten så jeg blir litt skremt av meg selv, sier Frank Nervik i en videodagbok underveis i filmingen. For å ikke bli avslørt, gjorde Nervik mange ting han ikke hadde forestilt seg da han valgte å infiltrere pelsbransjen.

- Jeg hadde knapt tenkt over at jeg skulle ende opp med å avlive dyr for eksempel. På pelsfarmen er jeg nesten på autopilot. Av og til så kan jeg stoppe opp og tenke «hva er det jeg gjør», og få en klump i halsen som jeg må kjempe ned igjen. 

Frank Nervik var en del av næringen i to år. Han har sympati for flere av bøndene han møtte på gårdene, men angrer ikke på det han har gjort.

- Jeg går jo bak ryggen på pelsdyrbøndene, og de er også hyggelige folk. Men har jeg dårlig samvittighet? Nei, ikke i det hele tatt! 

 

 

 

 

Det er nesten en million dyr i året det er snakk om her. Kan vi la være å bruke dette virkemiddelet? Når det står så mange liv på spill.

FRANK NERVIK

 

For egen del syntes jeg dette er kjempetøft gjort av Nervik, og jeg ser virkelig behovet av dette. Det er viktig at folk får innsyn i virkeligheten rundt denne slags næring og jeg syntes absolutt politikerne bør se nærmere på behovet av pelsnæringen. Jeg tror virkelig ikke det hadde blitt noe særlig savn..! Annet enn for pelsbøndene som må finne seg ny næring eventuelt...

 

Jeg syntes det er forferdelig å se hvor trange forhold disse pelsdyrene lever under, sårbehanding, fóringsforhold og spesielt den svært lite humane avlivningen. Dette er ikke en film for sarte sjeler, men om du ønsker å se realiteten i pelsdyrs hverdag anbefaler jeg deg å klikke deg inn på linken nedenfor og lese resten av artikkelen.

Les hele innlegget om pelsagenten <her> (kilde: NRK magasin)

H#shtags: #dyrevelferd #dyrevern #pelsindstri #hjertesak

Det handler om å gi.

 • 05.12.2014 - kl.08:00

Hvert år kjøper jeg = Oslo juleboken hos mannen som sitter utenfor matbutikken her i Enebakk. Han har alltid et stort smil om munnen og tar seg tid til en hyggelig samtale.

Hver jul gir jeg også en slant til veldedige organisasjoner-  stort sett velger jeg å støtte dyrevern da det er det jeg brenner mest for.

I tillegg rydder jeg alltid klesskapene mine og gir bort flere poser med klær til Uff og Frelsesarmeen. Jeg bruker ofte å få nye klær eller gavekort på klær til jul, og da føles det godt å kunne gi bort noe av det jeg allikevel ikke bruker, før jeg fyller på med noe nytt i skapene.

Jeg har ikke god råd og kan ikke donere store summer med cash, men om alle gir litt, så blir den totale potten ganske stor. <HER> har jeg tidligere skrevet et lignende innlegg om billige, men verdifulle tips til hvordan man kan gi til en god sak. 

Forrige helg pakket vi inn og ga bort noen av Mini sine ubrukte leker til Frelsesarmeen, så de kan gi dette videre til barn som ellers ikke ville fåt julegaver på grunn av dårlig råd.

Jeg baker kaker selv hver jul, men jeg kjøper også julekaker av idrettsorgansiasjoner og ungdomsforeninger for å støtte oppunder de lokale lagene.

Mange organisasjoner og lag samler også inn panteflasker, noe som det fort kan bli mye av i julen..! Flasker er egentlig penger, men man tenker egenltig ikke over at det har stor verdi, men jeg gjentar meg selv, om alle gir en pose med flasker hver blir den totale potten fort ganske stor.

Jeg har alltid ønsket å jobbe som frivillig i en organisasjon. Som småbarnsmor går dagene ganske fort unna som det er, så jeg er usikker på hvor jeg skal finne den ekstra arbeidstiden..! Men jeg lover meg selv, når mine barn blir eldre og mer selvstendige, da skal jeg tre inn som frivillig fra tid til annet, som både Natteravn, i Frivillighetssentralen og jeg har blant annet alltid hatt lyst til å servere julemiddag til fattige, narkomane og uteliggere på julaften. 

Hvilke tiltak gjør du for å gi?

H#shtags: #jul #giverglede #frivillig

Viktigheten av å dele.

 • 30.11.2014 - kl.13:20

I dag skal vi på julegateåpning i Drøbak og der skal Frelsesarmeen ta imot gaver til barn som ikke har så mye og ikke får gaver til jul, fordi de ikke har råd. Jeg har pakket ned en del leker som Mini aldri har lekt med før, og tenker nå at noen andre kan få glede av det istedetfor. Jeg satte meg ned å fortalte Mini at han er heldig som har så mange fine leker. Noen barn har ingenting. Når man har mye, og så mye at man til og med ikke får brukt alt, så er det viktig å dele med andre. Da blir andre barn veldig glade og dette sa han seg enig i. Så i dag skal vi dele, og fattige barn skal få en god jul.

H#shtags: #jul #glede #julegaver #frelsesarmeen

Fremtidsplaner, julegaver og god samvttighet.

 • 29.11.2014 - kl.12:08STØTT <DYREVERNALLIANSEN- DYREVERN> & <NOAH- FOR DYRS RETTIGHETER> 

WHO´s WITH ME?

Handle julegavene over nett i år. Nyt julen med god samvittighet. Støtt en god sak, kos deg med god vin og unn deg lange pauser på sofaen. 

H#shtags: #julegaver #julehandel #dyrevern

Fakkeltog for Joshua French.

 • 15.11.2014 - kl.18:27

Bondevik var et av flere kjente fjes som møtte opp og Joshua's flotte søster. 

Toget gikk fra Oslo S og opp hele Karl Johans gate. Flere følelsesladde apeller, operasang og diktopplesning ble servert foran Stortinget. Pressen var der og vi håper det hele kan vekke oppmerksomhet tilbake på temaet, at politikerne jobber for menneskerett og menneskeverd og at Joshua får komme hjem til Norge snart.

Bli med på lørdag!

 • 14.11.2014 - kl.12:20

Bli med til Oslo på lørdag. Vi skal gå for en god sak!

Jeg vet ikke om Joshua har begått mord. Det er ikke noe jeg vil spekulere i. Jeg kan ikke se for meg hvordan han har det i Kongo. Jeg kan bare tenkte meg at han er under et enormt psykisk stress. Det jeg vet er at han ikke fortjener den behandlingen, rettsaken og dommen han fikk der. Han fortjener å komme hjem til Norge for gjenforenelse med sin familie. Han fortjener å sone i ordnede former og hans familie fortjener å finne ro i sjelen og vite at han er trygg. Les mer om hvordan du kan hjelpe på <Facebook>

H#shtags: #freejoshua

Den store refleksdagen /Diamond/

 • 16.10.2014 - kl.12:02

Nicolay Aamodts maleri "Diamond" har vært inspirasjonen til årets diamantreflekser til Refleksdagen 16. oktober. Målet med dagen er å øke bruken av refleks, og å få ned antall fotgjengerulykker.Hvert år er det en kunstner som står bak refleksene til den nasjonale Refleksdagen. I år er det Nicolay Aamodts maleri «Diamond» som har vært inspirasjonen. Refleksene er designet av October Design i samarbeid med kunstneren. Tidligere har blant annet Pushwagner, Magne Furuholmen og Unni Askeland laget motiver til Refleksdagen. <Refleksene kan bestilles hos Reflexprodukter Norge>. Den nasjonale Refleksdagen arrangeres for 9. gang i 2014.

Langt igjen

I «Nasjonal tiltaksplan for trafikksikkerhet på veg» står det at 40 prosent skal bruke refleks i byer og tettsteder, og 60 prosent skal bruke refleks utenfor byer og tettsteder i 2014. Fjorårets landsdekkende tellinger viser at 29 prosent av den voksne befolkningen bruker refleks, så det er langt igjen.

Marker dagen

Trygg Trafikk oppfordrer politiet, vegvesenet, fylkeskommuner, kommuner, bedrifter og frivillige organisasjoner til å bidra til å gjøre Refleksdagen kjent. Marker dagen med ulike aktiviteter, som ved å gi de ansatte reflekser og informasjon om hvor viktig det er at voksne bruker refleks.

(Tekst lånt HERIFRA)

Fakta om refleks:

 • 35 prosent av alle fotgjengerulykker skjer i mørket.
 • Med fjernlys kan bilføreren se deg på 400 meters avstand hvis du bruker refleks.
 • Når bilen bruker nærlys er du synlig på 140 meters hold med refleks.
 • Uten refleks er du synlig først på 25 meters hold. Det tilsvarer cirka ett sekund hvis bilen kjører i 80 km/t.
 • Med refleks reduseres risikoen for å bli påkjørt i mørket med 85 prosent.

(Kilde: Transportøkonomisk institutt, Trygg Trafikk)

Huskeregler om refleksbruk:

 • Heng refleksen i knehøyde. Da mottar den mest mulig lys fra billyktene.
 • Velg helst reflekser som beveger seg når du bruker dem, de synes best.
 • Legg reflekser i lommene på alt yttertøy. Da glemmer du dem ikke!

 

Hvordan kan du bidra med markering av denne dagen? Gå ihvertfall frem som et godt eksempel å bruk refleks selv! Det er bedre å være synlig enn å være dø..!

H#shtags: #refleksdagen #refleks #tryggtrafikk #synlighet #mote #kunst

Carina Chanel

Carina Chanel

Kontakt for samarbeid/ spørsmål: cdolsen1985@gmail.com

Følg bloggen

 • Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Annonser

  hits