hits

Jeg elsker barnehagen!

 • 04.05.2018 - kl.11:30

Når barnehagen sender deg bildemelding av en strålende blid guttunge, da blir det en bra dag på jobb!

Jeg er så trygg på barnehagen som mine barn går i, og de ansatte der. De er pedagogiske, men med lærdom i lek. De er omsorgsfullle, blide og veldig glad i barna. De oppriktig bryr seg, og det varmer et mammahjerte. Det betyr så mye å vite at barna trives i barnehagen, med de andre barna og de voksne der, siden de tilbringer størsteparten av dagen sin i barnehagen. Hva som skjer i barnehagen vil være med på å forme barna til de personene de blir som eldre, og det er viktig for meg å vite at de voksne i barnehagen gjør det de kan for å lære bort både omsorg og mestring. Også vil jeg at barna skal oppleve glede. Masse lek og moro.

Barnehagen vår er flinke til å sende oppdateringer om det skjer noe spesielt i løpet av dagen og også til å sende bilder. Jeg har fått tilsendt et herlig bilde av den lille røveren min som gjemte seg under spisebordet for å kose seg med frokostrestene på gulvet.

Han er et matvrak han der assa! Han har blitt en skikkelig skapsnok, stadig på jakt etter noe å spise, og nå hadde han altså funnet noen søte leftovers på gulvet. Strålende fornøyd med dagens catch virker det som.

Og jeg sitter med et smil om munnen på jobben, vel vitende om at barna mine har en fin dag i barnehagen, og jeg håper de har masse spennende å fortelle meg når jeg henter de etterpå.

Barna mener vi må gifte oss.

 • 30.04.2018 - kl.11:00

For en tid tilbake lå jeg i fanget til kjæresten og vi så på tegnefilm sammen med barna. Plutselig, helt ut av det blå, sier eldstesønnen på snart 6 år: "Mamma, når skal jeg få se at du og pappa gifter dere?"

Både jeg og gubben ble litt tatt på sengen og begynte flire for oss selv. I mai har vi vært sammen i 9 år, vi har to felles barn og eier et hus sammen. Med både barn og huslån er man bundet til hverandre på evig tid, og så lenge kjærligheten blomster, så kanskje man like gjerne skulle giftet seg?

Jeg så bort på guttungen og spurte "Hva betyr det at man er gift da?"

"At man er i bryllup", svarte han kort og konsist.

"Men, hva gjør man i bryllup da?" spurte jeg videre.

"Man kysser!" Også så han dumt bort på meg, som om "mamma, det vet du vel!?"

 

På bildet ovenfor er vi i bryllupet til svigerinna mi

Vi får se, kanskje det blir vår tur en dag..?!

På bildet nedenfor er vi i bryllupet til kusina mi

Jeg er nominert i Mammablogger Awards 2017.

 • 06.07.2017 - kl.23:03

"Jeg har lest bloggen din, og synes den er både velskrevet og spennende! Det kan være vanskelig å finne tema som engasjerer leserne, men din blogg kan kunsten å fange oppmerksomheten".

Jeg har fått mail om at jeg er nominert til Mamma Blogger Award 2017, av Sparpedia . Jeg er kjempestolt og håper at alle mine lesere, familie og gode venner vil stemme meg frem til toppen ❤

 

Mammablogger-awards 2017

Det er en pengepremie som vil bli delt mellom alle bloggerne ut i fra prosentandel stemmer de fikk. Dette betyr at hver eneste stemme teller, og at alle bloggerne kommer til å motta en del av premien. Men det er jo alltid stas å bli vinneren med flest stemmer, så om du liker bloggen min, håper jeg at du klikker deg innom å stemmer på meg.

 

De av dere som følger meg, har nok fått med dere at jeg nå blogger fast hos nouw.com. Den bloggen du leser nå brukes veldig sjeldent, og i hovedsak kun for å reklamere for mine andre kontoer, som carinachanel på både Snapchat og Instagram og også den nye bloggen min som dere kan følge HER!

 

 

 

Det som vekker meg er vakkert.

 • 10.03.2017 - kl.11:24

Hver morgen hører jeg småskravling fra babysenga ved siden av meg, og like etterpå hører jeg eldstesønnen min gå inn på badet. Klokken er ca 06.30 og en ny dag er i gang. Jeg elsker disse lydene. Det slår lyden av enhver vekkerklokke ihvertfall, og jeg håper jeg kan våkne til lyden av mine sønner i flere år fremover.

Disse guttene vekker meg ikke bare om morgen. De vekker følelser i meg jeg ikke visste jeg hadde. De vekker meg til liv når jeg ellers ville vært slapp og trøtt og de vekker en morskjærlighet i meg så sterk at jeg kan begynne gråte gledestårer til tider. Jeg elsker disse guttene ubeskrivelig høyt, og de er min største grunn for å stå opp hver dag.

Konkurranse: vinn smokkelenke

 • 02.03.2017 - kl.19:21

Titt innom instagramkontoen min @carinachanel for muligheten til å vinne en valgfri smokkelenke fra @perlebarn. Vinneren trekkes allerede nå på lørdag, 4. mars.

Lykke til!

#sponset 

Fra barnemunn...

 • 10.02.2017 - kl.21:27

Ja, det er fra ungene man får høre det...

Slik planlegger jeg navnfesten.

 • 13.10.2016 - kl.07:30

Vi holdt en navnfest for Storebror da han bare var noen måneder gammel. Nå tenker vi gjøre det samme for Lillebror, i slutten av oktober. Det skal bare være en enkel samling med nærmeste familie. Det skal serveres snitter og kake. Det skal være et gavebord, og kun noen få ord vil bli sagt fra oss. Vi ønsker ingen lange taler eller bordsanger. Vi tilbyr helt enkelt en mulighet for hele familien til å samles, for å hilse på hverandre og det nyeste medlemmet i familien, vår lille Theo.

 

Tankene er klare og forholdsvis enkle, men det er alltid litt som må planlegges allikevel. Slik planlegger jeg navnfesten:

1. Velg en dag for feiringen. Litt frem i tid slik at folk ikke legger andre planer, men også såpass kjapt at det ikke kræsjer med folks juleplaner og julebordhelger.

2. Finn budsjett for navnfesten. Vi ønsker gjøre det enkelt, så 2-4000 kr ca.

3. Hvem skal inviteres? Kun nærmeste familie. Det vil si de vi oftest sosialiseres med (men skal vi ha egen fest for venner av oss dagen etter med restemat og kaker?)

4. Hvor skal navnedagen være? Siden vi ønsker å gjøre det billig har vi det hjemme. Det blir trangt om plassen, men da sørger vi for enkel mat, så folk eventuelt kan stå å spise. Folk får mingle og bytte plasser underveis i løpet av dagen.

5. Lag og send invitasjoner. Jeg sendte sms til alle. Billig og enkelt. De eldste i familien tar jeg en oppfølgingstelefon til, bare for å sjekke opp om de har fått opp meldigen og fått lest den.

6. Finn klær til barnet. Jeg tenker en søt bukse og en skjortebody. Kanskje kjøper jeg noen søte sko til, for syns skyld.

7. Planlegg mat og drikke til festen. Pappa ordner snitter til en billig penge/ eventuelt gjør en byttehandel med bakeren vi kjenner. Jeg ber tantene mine bake en kake hver, for jeg kan absolutt ikke bake! Samt at en bekjent tilbød seg å bake muffins og pizzasnurrer til barna som kommer. Jeg kjøper inn kaffe, brus, saft og lager en enkel salat med dressing til.

8. Planlegg pynt. Vi kjører papp! Enkelt å handle inn, enkelt å bruke, enkelt å kaste, og det gir med andre ord mindre å vaske etter festen. Ellers tenker jeg ballonger, girlander eller vimpler i taket samt litt glitterpynt på bordene. Litt usikker enda på om jeg ønsker nøytalt tema med gull og sølv eller om jeg skal kjøre på med blå guttedetaljer. Men nedenfor har jeg ihvertfall funnet masse fint fra Lagerhaus.

/reklame/

 

/ Glitterkonfetti/ Papptallerken silver/ Ballonger hurra/ Papptallerken sparkle/ Bordkort/ Girlander tassels/ adlinks

 

9. Ting til meg selv. Hva skal jeg ha på meg? Vi har skrevet at det er lite formelt, så jeg er litt usikker på om jeg skal ha en enkel kjole eller en pen buksedress. Og jeg må huske å ta med kamera på navnfesten så jeg får tatt bilder til babyalbumet.

10. I etterkant av navnfesten bør takkekort sendes ut. Skal jeg bruke bilder av barnet tatt på festen eller skal vi ta noen i forkant/ etterkant? Man kan lage takkekort selv, men jeg tenker det er lettere å bestille. Det koster ikke så mye, og med tanke på at vi bruker såpass lite penger på resten av festen så kan vi ta oss råd til det.

♥ HURRA FOR MINSTEMANN ♥ 

En samtale med guttungen min om døden, englene og Gud.

 • 29.09.2016 - kl.09:49

Det nærmer seg et år siden min mamma gikk bort og enda snakker min eldste sønn mye om dette. Han husker henne godt og har mange gode minner. I går så vi en død fugl på veien utenfor huset vårt. Den manglet hode og var helt flat. Vi snakket om at et katt mest sannsynligvis hadde fanget den og spist den. Han hadde mange spørsmål rundt dette, og så kom spørsmålet omkring døden opp.

"Er den fuglen nå en engel, mamma?"

Siden han ikke hadde fylt 4 år engang da hans Bessa gikk bort snakket vi om dødsfallet som noe hyggelig og har sagt at alle snille mennesker som dør blir til engler. De sitter i himmelen og ser ned på de som dem er glade i, familie og venner, og passer på så de har det bra. Bessa våker over oss.

"Kanskje Bessa kan leke med den fuglen nå? Hun kan mate den".

En typisk samtale meg og min sønn imellom:

"Hva tror du Bessa gjør nå?"

"Kanskje hun sitter på en sky å drikker kaffe. Å mamma, jeg vil bli død og sitte i skyene. Det virker så deilig".

"Nei vennen, da ville jeg savnet deg alt for mye. Alle skal død når de blir gamle, men du er for ung enda".

"Mamma, jeg savner Bessa".

"Jeg også. Men det fine er at hun er sammen med sine venner i himmelen. Hun hadde flere venner her på jorden som også er døde og nå har de møttes igjen i himmelen, og kan mate fugler og drikke kaffe sammen".

"Ja, men jeg vil møte henne".

"Jeg også, men det går ikke. Det er det som er det fine med engler, de er litt mystiske. Vi kan ikke se dem, men de kan se oss og passe på oss".

"Når jeg slår meg mamma, er Bessa der da?"

"Ja, det tror jeg absolutt. Når du får vondt er jeg sikker på at hun flyr ned for å kysse deg".

"Men mamma, hvem lagde Gud?"

Hæ, hvor kom dette fra?

"Hvem er Gud? Er han død?"

Oi, den var vanskelig...

"Ingen vet helt sikkert hvem som lagde Gud, men han lagde alle de andre menneskene fordi han ikke ville være alene. Og ja, Gud er død. Han er jo en gammel, gammel mann. Det er han som er sjefen i himmelen. Han er også en engel, og Bessa sitter kanskje nå oppi i himmelen sammen med han på skycafe'".

Hva tror du?

Jeg er nå stolt modellmamma.

 • 24.09.2016 - kl.00:02

Tidligere denne uken var rollene våres helt snudd om på. Jeg var nemlig med min sønn på bare 4 år til hans jobb. Ganske omvendt av hva vi vanligvis bruker gjøre og kanskje også litt uvanlig, men han var nemlig på sin første betalte photoshoot. Denne gikk over to halve dager inne i Oslo. Han fikk fri fra barnehagen, Lillebror var hos bestemoren sin og jeg fikk to fine dager med eldstemann på cafe, sightseeing og jobb.

Han syntes det var kjempemoro å stå modell, tross en del venting. Det hadde jeg derimot regnet med og hadde derfor pakket ned både leker og iPad for å få tiden til å gå. Jeg er imponert over hans tålmodighet og engasjement, og jeg gleder meg virkelig til å se sluttresultatet, og å få dele det med dere på sosiale medier.

Jeg kan ikke si så mye om oppdraget, hvem det var for eller hva det gjelder, men så vidt jeg forsto på fotografen skulle dette komme som reklameoppslag i aviser og magasiner i vinter. Settingen på bildeserien var jul og juleforberedelser, og guttungen min var med på to av bildene.

Jeg er nå en stolt modellmamma, og gleder meg til hans neste oppdrag. Han syntes dette var veldig gøy og ønsket gjerne å gjøre det igjen. Det hjalp nok også litt at han fikk velge seg ut en pakke med Lego i butikken etter jobb, men det skulle jo bare mangle. Det er jo hans penger, og han som har gjort all jobben. Lego er derfor vel fortjent. Og enda har vi masse igjen av lønna hans til å sette inn på sparekontoen.

Hjemmelagde babyleker.

 • 20.09.2016 - kl.21:04

Etter en helg bortreist kom vi hjem til en hyggelig overraskelse i postkassen. Lillebror har nemlig fått nye babyleker sponset fra "Smykkesnoren". Dette lille firmaet tilbyr personlige smokkesnorer og andre babyprodukter, håndlaget etter eget designønske. De har rask levering og yter god service. Sjekk også ut deres instagramkonto @smokkesnor_og_biteleker for inspirasjon og et utvalg av deres produkter. Jeg er kjempefornøyd med den blå biteleken og ammesmykket jeg fikk, men siden jeg ikke ammer lenger tenkte jeg å bruke smykket som vognlenke istedenfor.

Lillebrors første flytur.

 • 16.09.2016 - kl.22:32

Tenk det, å være 2 måneder gammel og allerede ha vært i 3 forskjellige land! Det vil si den første gangen dro vi til syden og han var var fortsatt i magen min, den andre gangen var vi bare i Sverige på harryshopping, men denne gangen har han flydd fly for første gang og vi er nå i Riga.

Jeg var veldig skeptisk til hvordan flyturen skulle gå. Jeg har aldri reist med små barn før. Jeg stresset som en gal angående reglene for hvordan babymelk og mat skulle håndteres på fly, hva som er lov og ikke, men det viste seg å være det minste problemet. Vi fikk igjennom både Nan pulver i doseringsboks og vann på termos, samt uåpnede 200 ml bokser med ferdigblandet Nan. Og på flyturen var han helt eksemplarisk og bare nøt det hele i fanget mitt. Han spiste litt, smilte litt og sov litt. Så greit som dette gikk blir det også deffinitivt en sydentur med babyer og barselgjengen i vinter!

Slik sikrer du barnet.

 • 06.09.2016 - kl.22:06

Med to barn i huset har jeg prøvd å sikre hjemmet vårt. Jeg ønsker jo selvsagt minst mulig ulykker og skader, og vil si det er bedre å være førevar og sikre seg ekstra godt, enn å satse på at ting går bra, tro man kan følge med til en hver tid og bli etterpåklok...

 

SLIK SIKRER DU HJEMMET DITT:

Generelt:

- Skapsperrer

- Stikkontaktbeskyttelse

- Sjekk at varmeovner har lav overflatetemperatur

- Pass på at ledninger ikke henger løst

- Ikke røyk inne

- Ikke la fyrstikker og lightere ligge der barnet kan nå det

- Sjekk at smokk og tåteflasketut ikke er råtten i gummien

- Vindussikring

- Persiennesnorsikring for å hindre mulig kvelning

På badet/vaskerommet:

- Låst skap eller høy hylle til medisiner, vaskemidler og kjemikalier

- Antisklimatter i dusjen/ badetkaret

På kjøkkenet:

- Barnesikring på stekovnsdøren

- Komfyrvern slik at barnet ikke når kasseroller

- Legg poser et sted der barna ikke når dem, slik at de ikke trer dem over hodet

- Sett vaskemiddel utenfor barnets rekkevidde

På barnerommet:

- Sjekk at leker er tilpasset barnets alder

- Sjekk at sprinklene på sengen har maks 7,5 cm mellomrom og minst 60 cm høy kant

- La barnet sove på ryggen

I stuen:

- Legg teppe på harde gulv som for eksempel fliser

- Sikre skarpe kanter på bord og liknende

- Sikre brannsted/peis med gitter/ grind så ikke barnet kommer til

- Plasser giftige stueplanter høyt eller fjern dem helt

- Møbelforankring slik at store møbler ikke velter

- Bruk barnegrind for å hindre tilgang til rom barnet ikke bør oppholde seg alene, eller til trappen

I barnevognen:

- Sele til å feste barnet med

- Nett som beskytter mot insekter

- Bruk refleks

- Bruk babycall for å overvåke barnet når det sover i vognen ute

I bilen:

- Velg et sete som passer til barnets vekt

- Ikke sett barnet der det er kollisjonspute

- Ha setet bakovervendt den første tiden

Ute:

- Sjekk om du har giftige planter i hagen

- Bruk godkjent sykkelsete når du har barnet på sykkelen

- Bruk sykkelhjelm

- Unngå direkte sol når barnet er under ett år

- Ikke bruk lange skjerf eller klær med snorer som kan føre til kvelning

 

(Inneholder annonselinker) Sprinkelseng Lukas / Bedside Crib Two Hvit / Philips MyKidsRoom, Bordlampe, Blå / PLAYGRO, Babygym, Ball Playnest / Snuza Video / Philips Avent, Babycall 560 / Baby Dan, FLEX XXL, Romdeler, Svart / Baby Dan, Park A Kid, Lekehage, Hvit

Gulp!

 • 06.09.2016 - kl.20:03

I natt var første natten jeg har sovet skikkelig dårlig etter at Lillebror kom til verden. Han er egentlig ganske snill. Vi legger oss ca kl 23.00, spiser ca 03.30 og står opp til frokostflaske ca kl 07.30. MEN i natt holdt han det gående! Han var på 6 ukers kontroll i går og da fikk han rotavirusvaksine. Den viste seg å være i flytende drikkeform, og en av bivirkningen kunne visst være oppkast. Og det fikk han! Først sov han i mange timer, rolig og stille, men da han våknet gulpet han i ett sett. Han ble fort sulten da han stort sett kastet opp alt han spiste, så flasking og gulping gikk om hverandre i hele går. Jeg lot han ligge naken i bare bleie og sokker, for det gjorde det lettere å vaske han. På natten fikk han også sove i bare kroppen, men flere ganger på natten da jeg våknet til klynkelyder var hele han våt av gulp og jeg måtte igjen vaske han. Tror det gikk med ca 10 gulpekluter i natt..! Søvnen min var langt fra sammenhengende i natt og jeg våknet ca hvert 10 minutt, selv om han ikke gråt. Det er vel bare morsinstinktet i meg som er ekstra påpasselig når jeg vet han ikke er helt i form. Krysser fingrene for en bedre natt i dag...

6 ukers kontroll.

 • 05.09.2016 - kl.09:22

Så mye hår. Så liten trutmunn. Så søtt han sover... ♥

Tenk å bare være 6 uker gammel! Det føles som om jeg har hatt denne karen i livet mitt lenge allerede, for vi har fått fin flyt på hverdagen, men i dag gikk det opp for meg at han faktisk bare er 6 uker gammel. Tenk å bare ha vært på jorden i 6 uker? Så liten man faktisk er! Senere i livet regner man år, men denne lille karen er faktisk ikke mer enn bare litt over en måned. Langt fra et år enda. Og tenk, så små har vi alle vært..! 

 

I dag skal i på 6 ukers kontroll hos helsesøster og lege. Jeg tenker meg nok at alt står bra til med han, for jeg har ikke lagt merke til noe annet. Han sover, spiser og bæsjer. Akkurat slik en perfekt baby skal! Det jeg er spent på er hvor mye han har gått op i vekt siden sit. Nå har jeg trappet ned på ammingen og økt mengden morsmelkerstatning de siste ukene. Per i dag er jeg tom for melk og han får nå bare flaske med erstatning. Han spiser godt og jeg merker på klærne hans at han har vokst. Vekten går riktig vei nå.

I dag skal han også få sin første vaksine mot rotavirus. Tror det er noe han skal drikke, og ikke i sprøyteform?! Håper i hvertfall det. Det er helt grusomt å se på at barna blir stukket, og de begynner gråte. Tross man gjør det jo bare fordi det er det beste for dem. Ønsk oss lykke til i dag. 

 

#mammablogg #mamma #baby

 

#livetmedbarn *#^%?<!

 • 03.09.2016 - kl.14:06

I dag er en sånn dag >> %#?*?!#

Hver gang jeg er alene med barna og tenker finne på noe hyggelig skjærer det seg totalt! Storebrors 4 års trass virker alltid komme snikende på de dagene og selv om jeg gjør alt for å ha det hyggelig er han sur og grinete. I dag tenkte jeg at vi skulle på lekeplassen så han kunne løpe ute litt, Lillebror kunne sove i vogna og jeg kunne nyte en kaffe, men fra vi sto opp og frem til kl 12.00 ba jeg han kle på seg, men uten at noe skjedde. Unnskyldningene kom på rams og han var bare i kranglehumør, holdt seg for ørene og løp vekk når jeg prøvde snakke med han. Til slutt satte jeg han ute på trappa i bare underbuksa og sa at: nå drar vi! Da fikk han klærne på seg...

 

 

Vi har omsider kommet oss til lekeplassen og er venner igjen nå. Men på veien hit tenkte jeg stoppe innom en kiosk for å kjøpe kaffe og kanskje en is til han, men han var sur som ei potte i bilen og truet med å knuse bilen min, ta av beltet og hoppe ut i fart..! det er tydelig at han ikke ønsker gjøre som jeg sier i dag, og jeg tenkte ikke lage mer styr for egen del enn nødvendig. Vi stoppet derfor ikke innom noen kiosk, hvor han kunne finne på å drive ramp eller løpe vekk fra meg, men det ble drive in på Mc'ern. Ikke ofte jeg kjører innom der bare for en kopp kaffe..!

Nå har han roet seg og leker fint på på lekeplassen. Lillebror sover i vognen og jeg har 10 minutter bloggtid med kaffen min. Etterpå skal vi til min bestemor på middag. Om humøret stiger her og han tenker oppføre seg fint videre kanskje det vanker en is til dessert i dag i stedet. Kryss fingrene for det sammen med meg vær så snill! Og må dere ha en god dag. Jeg skal i hvertfall nyte disse 10 minuttene med fred videre. Vet ikke når neste gang er...

#livetmedbarn #%?!>*} men samtidig elsker man det jo!

 

Ammestopp.

 • 01.09.2016 - kl.01:03

Jeg var overlykkelig da jeg innså at Lillebror tok brystet uten problemer. Jeg håpet på å få til ammingen bedre denne gangen enn hva jeg gjorde med Storebror. Jeg håpet å få til amming i flere måneder, da jeg vet hvor bra morsmelk skal være for barna.

Jeg har fullammet en stund, men dessverre ikke så lenge som ønsket. Lillebror gikk ikke særlig opp i vekt, så for et par uker siden måtte jeg begynne å supplere med morsmelkerstatning et par måltider om dagen. Nå tror jeg det vil gå mer og mer over til flasking da det er tydelig at melkeproduksjonen min minker og det tar kun noen minutter fra han har drukket melk fra brystet til han gråter etter mer. Han blir tydeligvis ikke mett av det alene lenger og jeg må lage flaske til han i tillegg etter hver ammerunde. Dette er akkurat som med forrigemann. I nøyaktig 6 uker fikk jeg ammet, da som nå.

Kunne ønske jeg kunne amme lenger. Allikevel er jeg glad, for 6 uker er i hvertfall noe. Det er mer enn hva mange andre får til. Føler det er en mestring i seg selv bare at han fikk til ammingen så bra som han gjorde, uten bruk av brystskjold, og uten å gi meg sår eller andre plager. Ammingen har i mine øyne bare vært koselig denne gangen. Ikke stress slik som det var med Storebror som slet med å få tak. Lillebror kan fortsatt ligge i armkroken å spise, selv om han får flaske, så vi skal holde på kosestundene våres. Det viktigste er i hvert fall at han blir mett og går opp i vekt fremover. Og jeg ser jo på storebroren hans at det blir fine folk av flaskebabyer også!

Snooze!

 • 26.08.2016 - kl.11:02

I dag har jeg bare en' plan og det er å gjøre minst mulig! Dette gråværet som et ute nå gjør meg rett og slett slapp og i dag et jeg ekstra trøtt etter en ganske oppstykket natt og avbrutt søvn. Snooze knappen på telefonen har jeg trykket flere ganger for i dag skal vi bare slumre og slappe av.

Morgenkos i sengen med minstemann er kjempedeilig. Jeg kan ligge i flere timer å bare se på han. Det er helt fantastisk å tenke på at jeg har lagd noe så vakkert, lite og perfekt. Og jeg forundrer meg stadig over at han har bodd inni magen min. Han har vokst 3 cm siden han ble født, og er nå 53 cm lang. Altså ikke kjempestor. Når han ligger oppå magen min å koser nå kan jeg ikke fatte hvordan han fikk plass inni der. Så sammenkrøket og trangt det måtte ha vært og så fantastisk det må være å få komme ut og nå kunne boltre seg på tvers i mor og fars king size seng.

La oss ikke bare snooze vekkerklokken. La oss også slumre tiden. Den går for fort. Det er nå 5 uker siden denne lille karen ble født. Ja, han er fortsatt liten, men jeg begynner nå å minnes tiden hjemme med storebroren hans, og den gikk alt for fort. Barna er små så alt for kort. Jeg syntes i hvertfall at spedbarnstiden burde vart lengre. Hvorfor må man vokse så fort i starten av livet? Vi har da ikke så dårlig tid!? Jeg nyter hvert minutt med morgenkos og slumring. Må dere andre også gjøre det. God helg!

Stakkars helsesøster...

 • 23.08.2016 - kl.13:20

I dag var det nesten så jeg bet hodet av helsesøsteren. Stakkars. Vi hadde time til veiing kl 11, men hun var ikke klar for oss før 40 minutter senere. Nesten en time satt jeg og dinglet med bena på helsestasjonen, også SÅ sulten! Og det er et problem- meg med tom mage. Da blir lunta mi så innmari kort...

Med denne trøttingen på helsestasjonen / Mat til mor.

Jeg valgte å veie og måle guttungen selv og sa at samtalen måtte gå kjapt fordi jeg ville hjem å spise. Søt som hun var prøvde hun tilby meg en banan, men det var absolutt ikke det jeg ville ha. Jeg ville hjem, rett og slett, til egen mat i egen sofa og en stor kaffe. Da hun spurte om jeg ville komme tilbake neste uke sa jeg nei. Jeg er så lei all farting rundt omkring. Jeg er så innmari trøtt og sliten om dagen, og så lenge ungen spiser og er harmonisk føler jeg ikke for å løpe ned dørene hos helsesøster. Det er ikke veldig moro der og jeg føler ikke jeg har noe særlig å snakke med dem om heller. Har jo vært gjennom en babyrunde tidligere og føler nå at all info blir dobbel og unødvendig. Orker ikke bruke tid på å høre noen fortelle meg ting jeg allerede kan. Så det så! Og nå- etterlengtet, og alt for sen lunsj. Så får vi se om det gjør noe med humøret mitt...

 

#mammablogg

Barns medvirkning.

 • 19.08.2016 - kl.23:14

Jeg spurte om guttungen kunne hjelpe meg med middagen i dag. Det er viktig med barns medvirkning og de må også få delta i planleggingen og få uttrykke sine ønsker. I dag var hans ønske tydeligvis å ha en skikkelig sjørøvermiddag, så han fant frem partyhattene, og et skikkelig sjørøvermåltid ble det.

Min baby er for tynn.

 • 17.08.2016 - kl.18:21

[ s t o l t ! ] Lillebror fikk flaske for første gang i dag og Storebror fikk lov til å gi den.

 

Vi var på helsestasjonen i dag for å veie og fikk det bekreftet at Lillebror er liten og ikke har gått opp så mye i vekt som ønsket.

Jeg har vært så stolt av å få til ammingen denne gangen, og har nå fullammet i en måned. Guttungen virker mett og tilfreds, men allikevel lurer jeg på om melken min kanskje ikke har nok næring(?!) siden han har gått så lite opp i vekt. Han veide 3130 g når han ble født. Nå en måned senere veier han kun 3325 g. Det er jo absolutt ikke nok..! Nå skal han "bombefores"! Det vil si at vi skal supplementere ammingen med 2 flasker pulvermelk om dagen, og det skal være litt tjukkere blanding enn hva som står på pakken. Vi skal på kontroll igjen om en uke, så da blir det spennende å se om det har noe for seg.

Vi får håpe flaskingen kan samkjøres med amming, da jeg ønsker å amme litt lenger nå som jeg endelig får det til. Det var problemet med forrigemann. Da vi begynte med erstatning ville han bare ha det etterhvert og skjøv puppen vekk. Krysser fingrene for at det går bedre denne gangen.

 

#mamma #mammablogg

Carina Chanel

Carina Chanel

Kontakt for samarbeid/ spørsmål: cdolsen1985@gmail.com Snapchat: carinachanel

Følg bloggen

 • Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Annonser