Slik tjener jeg penger på bloggen.

 • 12.07.2016 - kl.18:36

Spørsmål jeg ofte får er; Tjener du penger på bloggen din? Hvordan? Hvor mye?

Om du selv har en blogg som du ønsker å tjene penger på, eller du bare er nysgjerrig på hvordan vi bloggere tjener penger, bør du følge med nå!


 

Det er flere forskjellige måter bloggere tjener penger på. Den metoden alle kan bruke er affiliatelenker. Jeg er medlem av bloggklubben på blogg.no, Tradedoubler og Netbooster. Måten man gjør det da er at man på disse sidene finner linker til forskjellige ting som man deler på bloggen sin, og hver gang noen går inn via den linken og kjøper produktet får man en prosentandel av kjøpet. Noen ganger tjener man pr klikk og andre ganger per salg. Prosentandelen er ulik fra butikk til butikk.

Via affilateprogrammene kan man også tjene penger på salg via ulike reklamebannere som vises i sidelinjen på bloggen din,  Men er man i et bloggnettverk, legger de også inn bannerne for deg, som man ikke selv tjener noe på. Det er med andre ord ikke alt på bloggen som jeg tjener penger på.

 

Det hender jeg har annonseinnlegg på bloggen også. Da er det som regel en annonsør som tar kontakt med bloggeren, også bestemmer man en sum penger man får for å skrive et helt innlegg for produktet annonsøren vil reklamere for. De største bloggene tjener mest på dette, mens jeg som har en liten blogg har to faste nettsider jeg får slike oppdrag fra og jeg tjener sjelden mer enn 900 NOK pr oppdrag. Dette har nok noe med skattegrensene å gjøre.

 

Siden bloggen min ikke er på topplistene, blir jeg ikke akkurat stinn av gryn på blogging. Jeg får ikke akkurat de lønnede oppdragene kastet etter meg... og de fleste produkter som jeg sponses av er produkter jeg selv har sendt mail og søkt om å bli sponset av. Jeg ville aldri lurt leserene mine, og reklamerer kun for produkter jeg selv har testet eller føler er bra.

 

Som blogger reklamerer man gjerne for produkter man selv kjøper også, og jeg prøver være flink å handle mye på salg og med rabattkoder. Dette er også noe jeg kan linke leserene mine til slik at de også får gode rabatter når de handler, men samtidig kan jeg også ende med en bitteliten fortjeneste på salgene. For eksempel er Kickback helt genialt, hvor man får rabatter via kickback (penger igjen på kontoen) i tillegg til rabatter som allerede finnes i de ulike nettbutikkene.

 

Ofte utbetales lønnen for de ulike bloggoppdragene til en Paypal eller Payoneerkonto. Registrerer du deg på Payoneer via denne linken kan du tjene $25. Når du er registrert, og selv linker videre, kan du tjene enda mer!

 


 

Som dere kan se er det flere måter å tjene penger på bloggen sin. Blogging bør alltid være noe man gjør fordi man syns det er morsomt. Fokuset bør ikke være på pengene. Jeg har blogget i flere år uten å tjene en eneste krone på det. Det er først nå de siste årene at jeg har penger. Bloggen er allikevel mer hobby enn jobb for meg, for jeg tjener maks 1000- 2000 kr måneden på dette. Ikke akkurat noe å rope hurra for, med tanke på hvor mye jobb som ligger bak- alle bildene man tar, all skrivetid man bruker, all planlegging, mailkorrespondanser og søking etter sponsorer. Kan ikke si opp fulltidsjobben min helt enda for å si det sånn..!

Uansett, håper dere syns det var litt gøy å få et større innblikk i hvordan vi bloggere tjener penger. Er det noe som helst du lurer på angående dette er det bare å spørre i kommentarfeltet, så skal jeg svare så godt jeg kan! 

 

Graviditeten uke for uke (uke 38)

 • 27.06.2016 - kl.13:13

Termin:

18. juli 2016

På vei:

38 uker nå og under en måned til fødsel..!

Navn:

Har et favorittnavn, så absolutt ♥ Mange har spurt. Noen har fått vite, men ingenting er fast bestemt enda. 

Aktivitet innenfra:

Han ligger med hodet ned, kroppen på en side og armer og ben sparker vilt på andre siden. Magen er stram som en tromme, og det er veldig synlig når han begynner turne inni der. Han skyter ofte rygg og strekker på seg inni der og da blir magen min helt skjev. 

Innkjøp til babyen:

Nå er jeg ferdig med alt! Kan ikke komme på noe vi mangler. I såfall får vi supplere etterhvert. 

Vektøkning:

Ca 13,5 -14 kg nå tenker jeg. Går helst ikke på vekta... Gikk opp 12 med forrigemann, men har hørt at det er vanlig å gå opp mer med nr. 2.

Matkikk:

Det begynner å bli trangt om plassen inni magen slik at porsjonenen jeg spiser er mindre enn tidligere. De tidligere cravingsene har nå gått over.

Foto: Oliviasfotostudio

Strekkmerker:

Fortsatt ikke fått dette. Hadde det heller ikke under forrige svangerskap. Se eget innlegg og min anbefaling av kremer mot strekkmerker HER.

Plager:

Vondt mellom skulderbladene. Har blitt svakere i ryggen pga mye vekt foran. Jeg er ganske fronttung med både stor mage og store bryster. Det gnager og gjør vondt å gå med bh. Ellers fortsatt en del bekken- og lyskesmerter.

Tungt:

Ja. Det er vondt å gå med bh, vondt å ligge på siden, og reise seg opp fra sofaen da ryggen ofte låser seg om jeg har sittet/ ligget lenge i samme stilling. 

Søvn:

Jeg sover usammenhengende og våkner innimellom på natten fordi jeg må på do. Sover nok også litt for få timer hver natt. Begynner bli redd for å ikke ha nok energi under fødselen, men håper adrenalinet vil kicke inn når det virkelig gjelder!

Sykehusbagen:

Skal pakke den i dag! Nå er jeg i første permisjonsuke og har til nå vasket flere maskiner babyklær, redd opp i vuggen og klargjort vognene.

Neste kontroll:

Om en uke. Satser på at det er siste kontrollen, selv om hun har satt meg opp på enda en time, men kunne tenke meg å føde noen dager før termin altså..!

Barselgruppe:

Jeg har selv vært med på å starte opp en barselgruppe i nærområdet her jeg bor, og vi møtes med jevne mellomrom. Det er så koselig! Nå er jeg en av de siste til å føde, og jeg gleder meg nå til å snart kunne møte de med vogn jeg også, ikke bare kulemagen! Etter sommeren får jeg nok tildelt enda en barselgruppe i regi av jordmor og helsestasjonen.

Babyens størrelse (ca):

Ca 48 cm nå og med en vekt på ca 3,15 kg i slutten av uken. Barnets vekt øker i rask takt, og alle de indre organene er ferdig utviklet. Graviditeten regnes visst nå som fullgått.

Planene fremover:

Vasker som bare rakkern nå, og skal pakke fødebagen i dag. Ellers er planene å drive smårydding og nyte hverdagskos frem mot termin. Mini har ferie i juli, så han skal få nyte noen siste uker som alenebarn før Lillebror kommer til verden.

#mammablogg #gravid

Tips til valentine's dag med kjæresten.

 • 12.02.2016 - kl.09:16
(Inneholder annonselinker) iPad Mini 16GB Hvit/Sølv / Sjokoladefontene (30-10460) / Cupcake Maker Rosa / Høretelefoner (SHQ3200WT/10) / EOS 100D 18-55 IS

 

Nå er det bare to dager igjen til den store kjærlighetens dag! Hva er dine planer på Valentines day? Jeg og min kjære har vel aldri egentlig feiret deg dagen skikkelig. Vi har vært ute å spist middag på denne dagen kun et av de syv årene vi har vært sammen, men så skal det sies at vi er mer hjemmekjære mennesker som setter stor pris på sofakos i hverandres armkrok vel så mye som en dyr helaften ute på byen. Det er vel slik det blir i år også- med en god middag hjemme og godis på bordet!

Nedenfor er noen flere tips til hjemmekos på Valentine som kan bli ganske så romantisk ut i fra hvordan du selv legger det hele opp. For å sette en generell romantisk stemning i huset bør det være ryddig, dufte godt og belysningen kan godt være dempet med bestå av kun levende lys. det kan også være varmt i huset slik at man kan subbe rundt i bare undertøyet hele dagen- det kan fort bli ekstra romantiskt..!

 • Server kjæresten cupcakes på senga.
 • Kos dere under dynen og se favorittseriene deres på Netflix på iPaden.
 • Lytt til musikk og del ørepropper slik at dere må sitte tett inntil hverandre.
 • Ta dere en gåtur. Ta med kamera og knips fine bilder av hverandre og ta søte, klissete selfies i morgen- eller ettermiddagssolen.
 • Nyt en felles kokkelert, hjemmelaget middag. Mat hverandre med frukt dyppet i sjokolade til dessert. 

Nyt hverandres selskap! ♥

 

Tjen penger på din blogg!

 • 24.01.2016 - kl.12:38

Hvis man har kommet seg godt i gang med bloggingen, har en ryddig og lettlest blogg og blogger jevnlig, så kan det være enkelt å få lesere. Med faste lesere kan man fort begynne å tjene penger på bloggingen. Nedenfor deler jeg noen enkle knep:

 

Få rabatter og cashback på 200 nettbutikker

Kickback er Norges største cashback-tjeneste og på denne tjenesten finner du over 200 nettbutikker som gir deg penger tilbake når du handler. For å få cashback i disse butikkene må du bli medlem av Kickback HER (gratis!) og deretter klikke deg inn på nettbutikkene via Kickbacks nettside. Da vet butikkene at du har handlet via KickBack og de får en provisjon for dette kjøpet. Den provisjonen deler Kickback med deg og det er det som kaller for kickback - eller cashback om du vil.

Verver du en venn til Kickbacksidene kan du tjene ytterligere cashback

Lag et blogginnlegg om dine nyeste innkjøp, del en collage med bilder av produkter på ønskelisten din, del gode tilbud på Facebook eller send e- post til venner og familie. Spre det gode ordet om tjenesten og du vil tjene penger på det ved at alle varer som dine vervede medlemmer handler via KickBacks nettsider, som de får rabatter og cashback på, vil du også motta cashback på!

 
Tjen penger per klikk

Via Bloggerfy og deres samarbeid med blogg.no kan du nå på innlogingssidene dine lage fine kollasjer enkelt som linker seg selv opp til nettsidene hvor produktene er fra. Litt avhengig av hva slags avtale de ulike firmaene har med Bloggerfy så tjener du penger enter per klikk inn på nettsiden/ varen eller ved kjøp som genereres via klikket. 

 

Bli affilate

Forstår du deg litt på HTML koding kan du tjene penger på linkede reklameinnlegg og bannere på bloggsiden din. Vil du tjene penger på nettsiden din? Registrer deg som affilate hos TradeTracker Norway TradeTracker Norway nå!

 

Få gratisgaver

I tillegg til å tjene penger på bloggen kan man også få gratisgaver og konkurransepremier sponset. Ofte har jeg sendt ulike aktører og nettsider som jeg finner interressante en åpen mail med spørsmål om samarbeid. Ofte ønsker de tilsendt et bilde og oversikt over leserantallet mitt den siste måneden, og har man opprettet en fast lesergruppe så er de fleste nettsider åpne for forslag til enkle samarbeid. Selv har jeg fått prøve ut produkter eller fått sponset premier til ulike bloggkonkurranser, noe som igjen trekker lesere til bloggen- altså en vinn/ vinn situasjon for deg og for samarbeidspartneren.

Jeg vil også anbefale alle jeg kjenner (blogg eller ikke!) til å melde seg inn i Trybe. Her får man tilbud om gratis stæsj. Fett! Jeg har selv fått godteri, klær, hundemat, DAB radio og vunnet et snowboard via dem. Ingen binding. Ingen kostnad. HELT GRATIS! Sjekk det ut.

 

Håper du fant noen av tipsene ovenfor interressante og brukbare. Lykke til videre med bloggkarrieren!

 

Bloggers diary.

 • 27.07.2015 - kl.21:24

Enhver blogger med respekt for seg selv og jobben sin har en notatbok med seg til en hver tid. Det er supert for å skrive ned gode ideer og tanker. I forrige uke invisterte jeg i en ny dagbok. En søt, liten sak perfekt til å ha med i vesken. Jeg har allerede fylt ut fire sider med nye bloggideer. Gled dere..!


#blogg #blogger #mammablogg #bloggtips

Slik får du signatur i bunnen av innleggene.

 • 18.07.2015 - kl.11:00

Gå på Avansert design og videre inn på Forsiden.

Klikk Ctrl+F og søk frem <div class="content">${EntryBody}</div> 

Under denne koden legger du inn <img src="DITT SIGNATURBILDE" alt="Signatur">

 

For å lage eget signaturbilde bruker jeg PicMonkey. Det er gratis og kjempe enkelt!

 

Når bildet/ signaturen er lagret på mac´en, åpner jeg den i Design, og videre i Designbygger (header, bilde). Da får man opp en bildekode som jeg limer inn mellom " " tegnene, der det orginalt står Ditt signaturbilde

Da ser html- kodene mine (foreksempel) slik ut:Og resultatet blir slik:

-----------------------------------
-----------------------------------

 

Slik deler du en Youtube video på bloggen.

 • 11.07.2015 - kl.11:30

Vil du dele en Youtube video på bloggen må du først klikke deg inn på videoens sidevisning, som avbildet nedenfor.


 

Klikk på Del der den røde pilen peker, og deretter på Innbygg


Da får du opp en slik rute med koder i. Det er denne du skal lime inn i blogginnlegget.

Vil du ha videoen slik den er, merker du det området ved den avbildede røde pilen og klikker Ctrl+C (kopier). Vil du en bestemt størrelse på videoen kan du endre det i en rubrikk rett under koderubrikken, før du kopierer koden.  

 

 

Gå så til ditt innlegg på blogsoft (der du skriver innlegg til bloggen din). Trykk deg inn på html og lim inn kodeteksen der. Klikk deg ut av Html igjen og en gul rute vil vises. Det blir en synlig video så fort du lagrer og poster innlegget.

 

(Bilder lånt av thehibi.blogg.no)

#blogg #bloggdesign #htmlkoder #youtube #video

Slik endrer du tekst på kommentarknappen.

 • 28.06.2015 - kl.15:40

Klikk deg inn på "Avansert design" og videre inn på "Innlegg".

Trykk Ctrl+F og skriv inn:

<input id="comment_submit" class="submit" type="submit" name="submit" value="Send kommentar" /> 

 

Bildet nedenfor viser deler av designkoden/ html- kodene som da vil dukke opp Her ser du at det står "Send kommentar". Det er her du endrer, mellom " " tegnene. 

 Slett Send kommentar og skriv inn ønsket tekst. Forslag brukt nedenfor er "You make my day!"

 

#htmlkoder #bloggdesign #blogg 

Få Instagrambilder på din blogg.

 • 24.06.2015 - kl.16:30

Tenkte jeg skulle dele et designtriks med dere. Mange bloggere har både Twitter, Facebooksider og Instagram for å reklamere ytterligere for sin blogg blant annet. Nå kan du vise frem dine Instagrambilder på bloggen. Slik kan du få flere likes og du syntes bedre på de sosiale medier. Følg linken under bildet for å få din unike Instagram widget kode.

 <<KLIKK HER FOR Å FÅ INSTAGRAM WIDGET>>

 

Titt gjerne innom min Instagram også. Likes for likes!

Var dette et nyttig innlegg for deg? Ønsker dere flere bloggtips i fremtiden???

#blogg #mammablogg #bloggdesign #tips

Carina Chanel

Carina Chanel

Kontakt for samarbeid/ spørsmål: cdolsen1985@gmail.com

Følg bloggen

 • Kategorier

  Arkiv

  Bloggdesign

  Annonser

  hits