hits

Slik planlegger jeg navnfesten.

  • 13.10.2016 - kl.07:30

Vi holdt en navnfest for Storebror da han bare var noen måneder gammel. Nå tenker vi gjøre det samme for Lillebror, i slutten av oktober. Det skal bare være en enkel samling med nærmeste familie. Det skal serveres snitter og kake. Det skal være et gavebord, og kun noen få ord vil bli sagt fra oss. Vi ønsker ingen lange taler eller bordsanger. Vi tilbyr helt enkelt en mulighet for hele familien til å samles, for å hilse på hverandre og det nyeste medlemmet i familien, vår lille Theo.

 

Tankene er klare og forholdsvis enkle, men det er alltid litt som må planlegges allikevel. Slik planlegger jeg navnfesten:

1. Velg en dag for feiringen. Litt frem i tid slik at folk ikke legger andre planer, men også såpass kjapt at det ikke kræsjer med folks juleplaner og julebordhelger.

2. Finn budsjett for navnfesten. Vi ønsker gjøre det enkelt, så 2-4000 kr ca.

3. Hvem skal inviteres? Kun nærmeste familie. Det vil si de vi oftest sosialiseres med (men skal vi ha egen fest for venner av oss dagen etter med restemat og kaker?)

4. Hvor skal navnedagen være? Siden vi ønsker å gjøre det billig har vi det hjemme. Det blir trangt om plassen, men da sørger vi for enkel mat, så folk eventuelt kan stå å spise. Folk får mingle og bytte plasser underveis i løpet av dagen.

5. Lag og send invitasjoner. Jeg sendte sms til alle. Billig og enkelt. De eldste i familien tar jeg en oppfølgingstelefon til, bare for å sjekke opp om de har fått opp meldigen og fått lest den.

6. Finn klær til barnet. Jeg tenker en søt bukse og en skjortebody. Kanskje kjøper jeg noen søte sko til, for syns skyld.

7. Planlegg mat og drikke til festen. Pappa ordner snitter til en billig penge/ eventuelt gjør en byttehandel med bakeren vi kjenner. Jeg ber tantene mine bake en kake hver, for jeg kan absolutt ikke bake! Samt at en bekjent tilbød seg å bake muffins og pizzasnurrer til barna som kommer. Jeg kjøper inn kaffe, brus, saft og lager en enkel salat med dressing til.

8. Planlegg pynt. Vi kjører papp! Enkelt å handle inn, enkelt å bruke, enkelt å kaste, og det gir med andre ord mindre å vaske etter festen. Ellers tenker jeg ballonger, girlander eller vimpler i taket samt litt glitterpynt på bordene. Litt usikker enda på om jeg ønsker nøytalt tema med gull og sølv eller om jeg skal kjøre på med blå guttedetaljer. Men nedenfor har jeg ihvertfall funnet masse fint fra Lagerhaus.

/reklame/

 

/ Glitterkonfetti/ Papptallerken silver/ Ballonger hurra/ Papptallerken sparkle/ Bordkort/ Girlander tassels/ adlinks

 

9. Ting til meg selv. Hva skal jeg ha på meg? Vi har skrevet at det er lite formelt, så jeg er litt usikker på om jeg skal ha en enkel kjole eller en pen buksedress. Og jeg må huske å ta med kamera på navnfesten så jeg får tatt bilder til babyalbumet.

10. I etterkant av navnfesten bør takkekort sendes ut. Skal jeg bruke bilder av barnet tatt på festen eller skal vi ta noen i forkant/ etterkant? Man kan lage takkekort selv, men jeg tenker det er lettere å bestille. Det koster ikke så mye, og med tanke på at vi bruker såpass lite penger på resten av festen så kan vi ta oss råd til det.

♥ HURRA FOR MINSTEMANN ♥ 

Katharina

13.10.2016 kl.10:04

Så spennende :)

Her har jeg allerede begynt å planlegge dåpen til prinsessa vår, å hun er ikke kommet ut enda :P

Har begynt å kjøpe inn pynt å sånne ting, for at det ikke skal bli så dyrt den dagen dåpen skal være, så har vi liksom spart litt , så det ikke blir så veldig dyrt vist vi skal handle inn alt bare noen uker før :)

Kos dere masse med planlegging å fest, det kommer til å bli helt topp uansett om du har gull og sølv eller blått :)

Silje Helen Sjøthun

13.10.2016 kl.10:16

Spennende å planlegge slik! Husker det ble mye frem og tilbake for oss med dåpen :p men vi skulle ha det i Stavanger og vi bor i Oslo så mye av forberedelsene havnet på min mor, haha! Det kommer ikke til å skje med neste så da får vi kjenne på all forberedelses presset ;p hihi

natheless

13.10.2016 kl.10:41

Hurra for din Teo. Det blir sikkert en finfin dag! Lykke til :)

Marte Marie

07.11.2016 kl.23:04

Så greit å lese. Jeg skal planlegge navnefest for frøkna i magen etter hvert og jeg gleder meg sånn!
Skriv en ny kommentar

Carina Chanel

Carina Chanel

Kontakt for samarbeid/ spørsmål: cdolsen1985@gmail.com Snapchat: carinachanel

Følg bloggen

  • Kategorier

    Arkiv

    Bloggdesign

    Annonser