Finn balansen i livet ditt.

  • 25.02.2016 - kl.22:58

Jeg har i et tidligere innlegg nevnt at det er viktig å skaffe seg Powerfriends. Det er venner som gir deg energi og lysten til å gi alt i ditt arbeid. Allikevel er det også viktig å ha venner som kan bringe en ned igjen, til ro og harmoni. Hvis ikke man klarer å balansere mellom aktivitet og hvile kan man fort bli stresset og anspent.

 

Jeg har følt mye på anspenthet den siste tiden, og i dag var jeg på mitt første avspenningskurs i Ski. Jeg nøt en time egentid og total avslapping. Med kroppen i hvilestilling på en matte på gulvet, med lukkede øyne og med dempet belysning begynte instruktøren å tale. Med sin bedøvende stemme ba hun oss fokusere på hver enkelt kroppsdel før vi skulle kjenne at den slappet helt av.  Etter en god bodyscan ble kroppen som lammet og jeg duppet faktisk av i noen minutter. I fosterstilling våknet jeg igjen av en lyd langt vekk i det fjerne, virket det som ihvertfall. Jeg måtte søke etter lyden for å lokaliser den, våknet igjen underveis og følte til slutt at jeg var i nærheten av den. Det var lyden av stemmen til Vilde. Hun ba oss sakte, men sikkert begynne å røre på armer og ben igjen og kjenne at vi vekte liv i kroppene våres igjen. 

 

Jeg kunne gå hjem fra timen rolig og avslappet. Tankene mine streifet rotet som ventet meg hjemme, men jeg lot meg ikke lenger stresse av de sure sokkene som burde vært en runde i vaska, dagens middagstallerkner som fortsatt sto på benken eller lekene som var stødd utover stuegulvet. Det var ingenting som skulle få stresse meg nå. Det var ikke en ting som hastet.

I skrivende stund sitter jeg i stuen å ser på dette rotet, men jeg velger å la det ligge til i morgen. ALT trenger ikke skje NÅ, akkurat i dag! Jeg har jobbet, hatt kvalitetstid med guttungen og unnet meg egentid i dag, men i morgen kan prioriteringene være annerledes. Det handler om å finne balansen i livet, og la kroppen få være med på å styre handlinger og aktivitetsnivå. Ikke la handlingene styre deg og la deg stresse. I dag trengte jeg ro. Det var det kroppen min fortalte meg.

 

Prøv det selv!

Jeg tror absolutt alle mennesker har godt av avspenning og egentid. Man kan avspenne hjemme også. Last ned avspenningsmusikk, sørg for dempet belysning og ha beroligende duftoljer (adlink) i rommet. Lukk øynene dine og bare føl på kroppens tilstand. Er du sliten? I så fall hvor? Kjenn at du scanner kroppen for stress eller smerter og føl så på at du klarer å slippe anspentheten og kjenn så kroppsdelen synke ned mot underlaget.

 

Er det vanskelig å finne roen i eget hjem? Er det for mange ulyder rundt deg eller stadig noen som avbryter deg? Da vil jeg anbefale deg å komme deg ut av huset. Finn egnede lokaler eller gjør som meg, test ut avspenning med instruktør. Follo helhetsterapi (reklame) tilbyr både gruppetimer og en-til-en timer. Prisene er gode og følelsen man sitter igjen med etter timen er enda bedre! Det er verdt å legge tid i egen helse.


 

/Bilde lånt av Vilde Valli, Follo helhetsterapi/

missmommy.blogg.no

25.02.2016 kl.23:11

Dette hørtes veldig godt ut! Kanskje det må

Testes! Bor på Kolbotn så det er jo kare en 15 minutters tur avgårde :) flott innlegg ! Dette kunne jeg Absolut trengt:) ha en god natt!

Carina Chanel

26.02.2016 kl.07:46

missmommy.blogg.no: Nei, det er ikke langt unna. Pendler selv fra Enebakk, men er virkelig verdt det. Egentid er gull! ;) Sjekk ut nettsiden hennes for mer info.

Mentaltrener

26.02.2016 kl.00:06

Høres fantastisk ut! Godt å høre du fikk noe ut av det:)

missmommy.blogg.no

26.02.2016 kl.08:09

Det skal jeg absolutt :)

JULIE ANDERSEN

26.02.2016 kl.09:06

Så fint du fikk noe ut av det :))
Skriv en ny kommentar

Carina Chanel

Carina Chanel

Kontakt for samarbeid/ spørsmål: cdolsen1985@gmail.com

Følg bloggen

  • Kategorier

    Arkiv

    Bloggdesign

    Annonser

    hits